Kisalföld logö

2018. 08. 14. kedd - Marcell 20°C | 29°C Még több cikk.

Újkéren nem folytatják az alapítvánnyal

Újkér - Az újkéri képviselő-testület döntése értelmében a település felbontja a Vocational Academy Alapítvánnyal megkötött közoktatási szerződést. Az általános iskolában a mostani tanév még befejeződik, de szeptember elsejétől már nem az alapítvány működteti az intézményt.
Hettlinger Károly polgármester érdeklődésünkre elmondta, az bizonyos, hogy az iskolának társulnia kell, mert önerőből nem tudják fenntartani. Ezért Sopronkövesddel, illetve Lövővel már megkezdődtek a tárgyalások.

Mint arról többször beszámoltunk, Sopron térségében a 2007/08-as tanévben Újkéren, illetve Sopronkövesden a Vocational Academy Alapítvány működteti az iskolát. Az alapítványnál azonban tavaly év végén pénzügyi zavar keletkezett, sok esetben nem tudták kifizetni a közüzemi számlákat, a pedagógusok fizetését. (Információink szerint a tanárok bérét az elmúlt hetekben rendezték. Azaz megkapták a decembertől márciusig járó pénzüket.) A megyében elsőként a sopronkövesdi önkormányzat lépett, már márciusban.

Olvasóink írták

 • 6. Sorponyi 2008. május 18. 21:39
  „Van rálátásom a témára, talán nem lenne haszontalan, ha az illetékesek véleményemet legalább fontolóra vennék.
  A Va egy olyan alapítvány, amelyik legalább "50-féle" tevékenységet folytat. Miért gondolták az érintett polgármester úrak /és iskolaigazgatók/, hogy a vidéki iskolák számukra fontosak lesznek. Nem először a lehetséges összevonásokról kellett volna elmélkedni, tárgyalni? nem kellett volna félretenni az esetleges személyes ellentéteket? Nem kellett volna az igazgatói poszt megszerzését másodlagosnak venni?
  Eső után köpönyeg, de remélhetőleg még nem késő ezeket a lépéseket megtenni. Mielőbb hozzáfogni, de a fentiek megszívlelésével - Polgármester úrak !”
 • 5. volt kolléga 2008. április 26. 16:24
  „Kedves kollégák!

  Szerintem többet nem is kaptok.”
 • 4. boci6 2008. április 26. 13:56
  „Vágon és Marcaltőn sem fizette ki a márciusi bért.Mi lesz a többi járandósággal?Pótlékok,túlórák,bérkiegészítés a törvénytelen bérmegállapítás miatt?”
 • 3. matriné 2008. április 26. 11:48
  „Végre egy normális lépés! Úgy látszik a vannak még értelmes képviselők! Reméhetik a megkárosított tanítók més tanárok, hogy tovább is tesznek lépéseket és elnyerik a méltó büntetésiket a simlis munkáltatók!”
 • 2. érintettek 2008. április 26. 08:06
  „Sajnos még Vitnyéden sem rendezte az elmaradt béreket.”
 • 1. gyorx 2008. április 26. 07:00
  „Csak megjegyezném hogy a győrben a márciusi fizetést még nem fizették ki. Tehát még mindig vannak pénzügyi nehézségek...”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Géza bácsi a kullancsok kegyeltje

Brennbergbánya - Állítása szerint 193 kullancs csípte meg öt év alatt a brennbergi Horváth Gézát, de… Tovább olvasom