Kisalföld logö

2018. 08. 15. szerda - Mária 19°C | 28°C Még több cikk.

Új vezető a Soproni Polgári Védelem élén

Regényi Győző tűzoltó őrnagy személyében március elsejével új vezetője van a Soproni Polgári Védelmi Kirendeltségnek.

Az utóbbi időben jelentősen megváltozott, megnőtt a Katasztrófavédelem feladata. Ebből kifolyólag a helyi szerveknek, így a Soproni Polgári Védelmi kirendeltségnek is sok feladatot ad a katasztrófa helyzetekre való felkészülés és a lakosság védelme - kezdte Regényi Győző.

Feladatunk a polgármesterekkel és a társszervekkel való együttműködés, a veszélyhelyzetekre való felkészülés, gyakorlatok végrehajtása, valamint a törvényben meghatározott feladatok, tervek elkészítése, ellenőrzése. Sopronban és környékén új tevékenységünk a rendőrséggel közösen végzendő, rendszeres ADR (közúti veszélyes anyagszállítás) ellenőrzése. Érdekesség, hogy Sopronban, valamint a hozzá tartozó településeken (összesen 40 település), hozzávetőleg ezer fő a polgári védelmi szervezetekbe beosztottak létszáma, akik szükség esetén a polgármesterek parancsnoksága alatt látják el feladataikat.

Regényi Győző március óta vezeti a Soproni Polgári Védelmi kirendeltséget.
Regényi Győző március óta vezeti a Soproni Polgári Védelmi kirendeltséget.

A kirendeltség új vezetője hozzátette, egy ütemterv szerint hajtják végre a polgári védelembe bevont személyek, szervezetek képzését. Ennek során évente több települést keresnek fel. Legutóbb Csáfordjánosfán, Cséren, Répceszemerén és Ivánban jártak, ahol a képzésre épülve tartottak polgári védelmi gyakorlatot, amiben a helyi önkéntes tűzoltókkal együtt, közel száz személy vett részt.

Egy hirtelen áradásból eredő vészhelyzetet szimuláltak, s meg kellett oldani a lakosság kitelepítését, elhelyezését, valamint az áradó patak medrének a tisztítását.

Regényi Győző őrnagy 1995 óta hivatásos tűzoltó. Ez idő alatt folyamatosan képezte magát, s ennek során szerezte meg többek között a felsőfokú szakmai és állami képesítéseket. Soproni születésű, Sopronban él rendezett körülmények között.

Olvasóink írták

  • 2. matuskaszilveszter 2011. június 24. 00:43
    „Regényi Győző őrnagy 1995 óta hivatásos tűzoltó. Ez idő alatt folyamatosan képezte magát, s ennek során szerezte meg többek között a felsőfokú szakmai és állami képesítéseket. Soproni születésű, Sopronban él rendezett körülmények között. NA kérem Ő CSAK VOLT TŰZOLTÓ!!!!NE SÉRTSÜK MEG ŐKET HOGY EGY KALAP ALÁ VESSZÜK ezzel a védelmi örnaggyal TIPIKUS : BIZONYOS SZINT FELETT MÁR CSAK FELFELE LEHET BUKNI!”
  • 1. matuskaszilveszter 2011. június 24. 00:38
    „OOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kékfrankosok Éjszakája - Szent Iván FolkFest: Táncos-boros vidámság négy napig Sopronban

Az év leghosszabb napjai zenés-boros-táncos vígsággal telnek Sopronban. Megrendezik a szerelmesek… Tovább olvasom