Kisalföld logö

2018. 06. 21. csütörtök - Alajos, Leila 20°C | 29°C Még több cikk.

Új vezérigazgató a soproni sörgyárban

A holland Joris Huijsmans személyében új vezérigazgató áll a Heineken Hungária Sörgyárak Zrt. élén. A vezetés éves szinten hatszázmillió forintot fordít a soproni gyár folyamatos korszerűsítésére.

– Folytatódik Sopron civil szervezeteinek támogatása a Heineken Sopronért akció keretében. A cég továbbra is igen fontosnak tekinti a társadalmi felelősségvállalást – jelentette ki a Kisalföld érdeklődésére Joris Huijsmans, a Heineken Hungária Sörgyárak Zrt. új vezérigazgatója.

Joris Huijsmans korábban Szingapúrban az Asia Pacific Breweries integrációs menedzsereként dolgozott, azt megelőzően Mexikóban, illetve hazájában, Hollandiában töltött be felelős pozíciókat.

Joris Huijsmans: Ezúttal Magyarországon várnak rám újabb kihívások.
Joris Huijsmans: Ezúttal Magyarországon várnak rám újabb kihívások.


– A Leideni Egyetemen jogtudományból diplomáztam 1993-ban. Pár évet ügyvédként dolgoztam, s a banki szférában is tevékenykedtem. Kétezerben szegődtem a Heinekenhez, ahol azt mondták: ahhoz, hogy sikeres legyél, el kell adni a sört, és jól kell tudni vezetni az embereket – mesélt a kezdetekről az új vezérigazgató.

– Nagy öröm számomra, hogy ezúttal Magyarországon várnak rám új kihívások. Célom a portfólió bővítése, a termelés és a forgalom növelése, a még magasabb szintű minőségbiztosítási program folyamatosságának biztosítása. Sopronban éves szinten mintegy hatszázmillió forintot fordítunk fejlesztésekre, elsősorban logisztikai beruházásokra, valamint a munkaerő továbbképzésére.

– Az elmúlt pár évben kissé visszaesett a sörfogyasztás Magyarországon – folytatta Joris Huijsmans.

– Elsősorban arra kell törekednünk, hogy a tendenciát megfordítsuk. Ezzel együtt olyan stratégiai döntések meghozatalára van szükség, amelyek nem érintik negatívan a foglalkoztatottak létszámát. Terveink között ugyanakkor a munkamenetek optimalizálása is igen fontos helyet foglal el. Derűlátásra ad okot, hogy a Heineken Hungária összességében Magyarország második legnagyobb sörtermelője.

Az igen komoly exporttal rendelkező soproni gyár pedig a Heineken-csoport tíz, minőségileg legmagasabbra értékelt sörgyárainak egyike. Azon dolgozunk, hogy ez így is maradjon – tette hozzá az új vezérigazgató.

Magasabb pozícióban. Joris Huijsmans elődjét, Oladele Ajayit váltotta a vezérigazgatói székben. Ajayi mostantól a Heineken globális szervezetében tölt be ügyvezető igazgatói pozíciót és az Afrika–Közel-Kelet régióért felel. Oladele Ajayi 2010-től irányította a Heineken Hungáriát vezérigazgatóként. Olyan innovatív kezdeményezéseket támogatott, mint a radler és cider (Strongbow Gold) kategóriák fejlesztése. Irányítása alatt lett piacvezető a Soproni sör.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A vakondriasztók buktatták le

Ököllel sújtott le egy kiskerttulajdonos szomszédjára, aki számon kérte rajta vakondriasztóinak eltulajdonítását. Orrcsontját törte a szomszédnak. Tovább olvasom