Kisalföld logö

2018. 06. 23. szombat - Zoltán 12°C | 20°C Még több cikk.

Új termálkutat fúrnának

Az előzetes számítások szerint idén 360 millió forintból gazdálkodhat a hegykői önkormányzat. A 2010-re tervezett egyik nagy feladatat az új termálkút fúrása lesz.

A hegykői képviselő-testület jövő hét csütörtöki ülésén dönt a település idei költségvetéséről. Az önkormányzat idén 360 millió forinttal gazdálkodhat. A pályázati önrészre a tavalyihoz hasonló összeget, mintegy tízmillió forintot különítenek el. A törvényi változás miatt az állam az egy forint idegenforgalmiadó-bevétel után a korábbi kettő helyett csupán egyet ad. Az emiatti adóbevétel-kiesést úgy próbálják meg pótolni, hogy a településen még több programot szerveznek. Ezáltal az ideérkező vendégek száma is nő(het).

– Az idegenforgalom nagyban befolyásolja településünket, életét, ezért elengedhetetlen, hogy nagy hangsúlyt fektessünk rá – mondta el portálunknak Szigethi István polgármester.

– Míg országszerte tíz-tizenöt százalékkal esett vissza a vendégéjszakák száma, nálunk a csökkenés csak néhány százalékos volt. Idei nagy feladataink közé tartozik a tervezett új termálkút fúrása. A kivitelezésbe az önkormányzat szeretné bevonni a vállalkozásokat is, ám a mintegy ötvenmillió forintból elkészülő létesítmény a település tulajdonában marad.

A polgármester hozzátette, az új kút kialakítására azért van szükség, mert a jövőben tovább terjeszkedne a termálfürdő. Emellett a településen a közeljövőben elkezdődhet a négycsillagos szálloda építése. S mindezek igénylik a bővebb termálvizet.

Olvasóink írták

  • 1. c7 2010. február 06. 15:28
    „Kiknek épül a 4****-os ?? A kempingezöknek? /nem vagyok/, de ez nem kidobott pénz?
    20 éve töltöm a nyarat és telet , mind turista HEGYKÖN.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Farsangi felvonulás

Ágfalván rendszeresen tartanak turistacsalogató közösségi rendezvényeket. Most a farsangra… Tovább olvasom