Kisalföld logö

2018. 01. 21. vasárnap - Ágnes -1°C | 3°C Még több cikk.

Új összevont gyermekvédelmi intézmény jöhet létre

Győr-Moson-Soprn - A hónap elejétől összevonta a megyei közgyűlés a soproni József Attila Gyermekvédelmi Központot és a győri gyermekvédelmi központot. Ennek oka, hogy az átszervezéstől éves szintem mintegy tízmillió forint megtakarítást remélnek.
Megszűnt a soproni József Attila Gyermekvédelmi Központ önállósága. Az összevonás miatt három álláshely szűnt meg, a soproni intézmény pedig a megyei intézmény egyik részlege lett.

– Az integráció eredményeit és annak hatásait folyamatosan felülvizsgáljuk – mondta el Kara Ákos, a megyei önkormányzat alelnöke. – Az összevont intézmények vezetését megbízottként Hegyi Attila látja el. Az igazgatói posztra pályázatot írtunk ki, amelyre április végéig lehet jelentkezni. Ezt követően áll fel az új vezetés.

Mint arról lapunkban korábban beszámoltunk (Kisalföld, 2008. február 12., Megszűnhet az intézmény önállósága), a megyei önkormányzat az egyre csökkenő állami normatíva miatt döntött az összevonás mellett. A soproni intézmény volt igazgatója, Nagy Tamás az utógondozói részleg vezetését látja el április elsejétől. (Az ügyben szerettük volna őt is megkérdezni, de egyelőre nem kívánt lapunknak nyilatkozni.)
– A gyermekvédelemben változás várható jövő év január elsejétől – folytatta Kara Ákos.

A megyei jogú városoknak saját maguknak kell gondoskodni a gyermekvédelemről. – A soproni és a győri önkormányzatot levélben keressük meg, amelyben arra kérjük őket, hogy június 30-ig nyilatkozzanak: saját intézményrendszert építenek ki vagy a jövőben is számítanak a megyére.

Kérdésünkre válaszolva Kara Ákos elmondta, a megyei fenntartású József Attila-központ jövője nem kérdéses, akkor is működtetni fogják, ha a két város önállóan alakít intézetet, ugyanis a más településekről érkező rászoruló fiatalokat is el kell látniuk.

A soproni önkormányzat álláspontja
– Az intézményátalakítás terve a soproni önkormányzat előtt is ismert, a tárgyalások már megkezdődtek – tájékoztatta a Kisalföldet Abdai Géza, közösségi ügyekért felelős alpolgármester. – A gyermekellátás területe a megyéhez hasonlóan városi szinten is alulfinanszírozott, így az sincs kizárva, hogy továbbra is közösen látjuk el a gyermekvédelmi feladatokat. A végleges döntést a közgyűlés hozza meg.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ausztriába csempészte volna a fiát

Sopron - A szerb állampolgárságú sofőr nem tudott arról, hogy autójában három olyan embert vitt… Tovább olvasom