Kisalföld logö

2018. 06. 23. szombat - Zoltán 12°C | 20°C Még több cikk.

Új látogatóközpont a nemzeti parkban

Közel száznyolcvanmillió forintos beruházással elkészült Fertőújlakon a Fertő–Hanság és Őrségi Nemzeti Park – Csapody István néhai soproni botanikusról elnevezett – természetiskolája és látogatóközpontja.
– A fertőújlaki egykori határőrlaktanya immár új szerepkört tölt be – mondta érdeklődésünkre Fersch Attila, a nemzeti park osztályvezetője.

– A megfelelő átalakításokkal, tárgyi feltételek biztosításával természetvédelmi látogató- és oktatóközpontot hoztunk létre belőle, amelyben információszolgáltatás, vetítő-, előadó- és kiállítóterem, büfé, diákszállás, étkezde is rendelkezésre áll. Mindezzel a hazai ökoturizmus és a környezeti nevelés céljait szolgáljuk. A megvalósítást a Széchenyi turizmusfejlesztési alaptól nyert százmillió, a határon átnyúló Interreg-pályázat 52 milliója és a környezetvédelmi tárca által biztosított közel 19 millió forint – s a nemzeti park több mint hatmillió forintos önrésze – tette lehetővé.

Mától várunk minden érdeklődőt. A Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium képviselője, Ha - raszthy László szakállamtitkár és dr. Kárpáti László, a nemzeti park igazgatója illusztris vendégek jelenlétében tegnap avatta fel az új létesítményt, a Csapody István Természetiskola és Látogatóközpontot.


hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Műhiba okozta a halált?

S. Gy. 78 éves soproni férfi május 9-én halt meg. Egyértelműen nem állítható, hogy a betegben felejtett törlőkendő nem játszott közre halálában, de az ellenkezője sem – jelentette ki dr. Dubecz Sándor, a soproni Erzsébet-kórház osztályvezető főorvosa. Tovább olvasom