Kisalföld logö

2018. 03. 18. vasárnap - Sándor, Ede -5°C | 3°C Még több cikk.

Új játszótér épül az elbontott helyett Sopronban - fotók

Olvasónk hívta fel a figyelmet, hogy elbontották Sopronban, a Makó utcai játszóteret. A holding közölte: teljesen újat építenek helyette.

Egy Jereván lakótelepi szülőtől kapott levelet szerkesztőségünk. Mint írta, a Határőr-Makó utca közötti játszótérből sártenger lett.

Az ott lakók tanúi lehettek, ahogy a buldózerek elbontják azt a helyet, ahol rengeteg gyerek járt labdázni, hintázni és rosszalkodni.

Olvasónk sajnálja, hogy éppen akkor nem volt nála fényképezőgép, amikor a járdán térden állva sírt egy négy éves gyerek: "Anyuuuu hol fogok én ezentúl homokozni?"

Elbontott játszótér Sopronban. Fotó: tudósító


- A két utca kötött ezen a helyen lehetett átmenni, most ez is nehézkes lesz. Járdát ugyanis nem építettek. Így esőben marad a kerülés, vagy ajánlatos lesz egy gumicsizmát beszerezni.

Ez már csak azért is ajánlott, mert egy villanyoszlop ami csomagolásra szolgáló ragasztószalaggal van "szigetelve" - tudatta olvasónk. Igaz, a padok körüli szemétáradat sem zavar senkit...

Az ügyben megkerestük a Sopron Holding Zrt.-t, ahol Nagy Zsolt, Zöldterület-gazdálkodási divízióvezető, városi főkertész adott tájékoztatást.

- A Makó utcai játszótéret valóban elbontattuk, mert nem felet meg az európai uniós szabványoknak, előírásoknak - kezdte Nagy Zsolt. -

Ezt földrendezés kísérte, ezért alakulhatott ki a sáros terület, ugyanakkor a munkák befejeztével a játszótéret befüvesítjük. Így egy-két héten belül - időjárástól függően - újra szép zöld lesz a környezet.

Nagy Zsolt hozzátette, ezt a Makó utcai játszóteret is bevette az önkormányzat a felújítási programba. Ennek értelmében az elbontott játszótérhez közeli területen, de szintén ebben az utcában egy teljesen új - az EU szabványoknak és előírásoknak megfelelő - játszótér épül meg. A kivitelezés előkészítése már folyamatban van.

"- Bízunk benne, hogy újonnan épülő játszótér kárpótolja, sőt még több örömet okoz mind a gyerekeknek, mind szüleiknek" - zárta Nagy Zsolt.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A soproni Szájer József maradt a néppárti frakció alelnöke

Újra megválasztották szerdán az Európai Parlament (EP) néppárti frakciójának egyik alelnökévé Szájer… Tovább olvasom