Kisalföld logö

2018. 09. 21. péntek - Máté, Mirella 13°C | 27°C Még több cikk.

Új áruházak épülnek Sopronban

A soproni Lackner utcában tízezer négyzetméter területű élelmiszer-áruház építését tervezik.

Az egykori soproni pamutipari vállalat omladozó épülettömbjének sorsa évek óta megoldatlan. Az élelmiszer-áruház építésének ötlete többször is felvetődött az elmúlt években, de a területtel kapcsolatos jogi bizonytalanságok miatt nehezen akadt vevő a több mint egy hektáros belvárosi ingatlanra. Végül a Spar Magyarország Kereskedelmi Kft. szerezte meg a területet. A diszkontáruház építészeti vázlatterve először tavaly májusban érkezett be a Főépítészi Irodába.

– Az Interspar jogerős építési engedéllyel rendelkezik, de a bontás megfellebbezése egyelőre akadályozza az építkezés elindulását – mondta el Kuslits Tibor városi főépítész. – A benyújtott tervek szerint a volt pamut-tömb háromnegyed részét foglalja el a hipermarket. A nagyságrendet jól érzékelteti, hogy az egyszintes épület alagsori parkolóját négyszáz személygépkocsi befogadására tervezték.

Az Interspar központjában megerősítették az információkat, de részletekbe nem bocsátkoztak. Terveik szerint a közel négyezer négyzetméter nettó eladóterű áruházat októberben nyitják meg.
A Győri úton is élelmiszer- áruház építését tervezik. A német tulajdonú Lidl diszkontlánc soproni terveiről azonban első kézből gyakorlatilag lehetetlen információt szerezni. Értesüléseink szerint Sopronban 1500 négyzetméteres áruház tervét nyújtották be az önkormányzathoz. Az alacsony árairól ismert üzletlánc a Ringa húsüzem melletti telken kívánja felhúzni új áruházát.

A Győri út északi oldalát is kereskedelmi tevékenységre szánta az önkormányzat, de a területen húzódó közművezetékek megnehezítik az ingatlanok gyors értékesítését. A két telektömb egyikén valószínűleg barkácsáruház épül.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hiányzik az állatmenhely

A Sopronban a kóborló ebeket Nagy Dénes gyepmester fogja be és szállítja ki a gyepmesteri telepre. Tovább olvasom