Kisalföld logö

2017. 09. 19. kedd - Vilhelmina 12°C | 17°C Még több cikk.

UEFA ellenőrök a stadionban

Ostrom előtti állapot a soproni stadionban. 48 órával a mérkőzés előtt a helyszínen közmunkások takarítanak.
Ostrom előtti állapot a stadionban. Negyvennyolc órával a mérkőzés előtt közmunkások takarítanak, miközben bontják a sportcentrum egykori raktárépületét, és építik a tetőt a sajtóhelyek fölé. Kedden még nehéz volt elképzelni, hogy holnap nemzetközi mérkőzést rendeznek itt, várhatóan telt házzal, számos meghívott vendéggel. Gőbl Gábor ügyvezető igazgató azonban a gondok ellenére is optimista, és reménykedik, hogy az UEFA ellenőrei hozzájárulnak a mérkőzés megrendezéséhez.

– Most már biztos, hogy néhány nemzetközi előírást nem tud teljesíteni a stadiont üzemeltető szervezet, az ingatlanfenntartó kft., amely nélkül elvben nem rendezhetnénk UEFA-kupamérkőzést – jelentette ki az ügyvezető. – Abban reménykedünk, hogy elnézik a hiányosságokat, például, hogy nincs fedett lelátó, és nem működik a beléptető rendszer. A kérdés csupán az, hogy kell-e büntetést fizetni, és ha igen, mennyit.
Miközben bejárjuk a pálya minden szegletét, kiderül, az utolsó simításokat végzik a nyugati lelátó alatti vizesblokkokon, épülnek a kerítések és a sajtóhelyek feletti tető.

Az már korábban eldőlt, hogy nem lehet(?) lefedni a keleti tribünt, ahová az újságírókat és a VIP-vendégeket ültették volna.
A lelátók környéke azonban elhanyagolt és gazos. Néhány teherautó murvával és egy-két kapával szebbé tudná tenni a környezetet, de erre már nem lesz idő.

– Közmunkásokat kértünk az önkormányzattól – mondja Gőbl Gábor. – Pk takarítanak, rendezkednek, hogy rend és tisztaság legyen a stadionban. A fontosabb fejlesztéseket azonban sikerült megvalósítani. Mint ismert, a sajtópáholyban a televíziósok lesznek, az újságíróknak a páholy alatt biztosítunk helyet, és hogy valamelyest védve legyenek, egy tetőrendszer kerül a páholyra, amely benyúlik a széksorok fölé. A VIP-vendégek a keleti lelátón lesznek, de ha esik az eső, akkor ők is az újságírók mellé kerülnek. Az eddigi információink szerint mintegy 80–100 donyecki szurkoló kíséri el csapatát. Pket a sportcentrum felőli bejáraton léptetjük be. Az utánpótlás-csapatok játékosait mobil lelátóra ültetjük, amely már áll az Ikva felőli kapu mögött.
Mérkőzés tehát lesz a Káposztás utcában, de mi történik, ha továbbjut a csapat, mert az UEFA nem lesz mindig elnéző. Akkor nem marad más hátra, eleget kell tenni az előírásoknak, vagy más városban lehet csak lejátszani a mérkőzést. Ez azonban még messze van, először a Donyeck elleni összecsapás következik.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megújulás a hűség városában

Már csak szűk két hét áll a pályázó városok – Budapest, Debrecen, Eger, Győr, Miskolc, Pécs és természetesen Sopron – rendelkezésére, hogy véglegesítsék pályázatukat, amelyet az Európa Kulturális Fővárosa címre nyújtanak be. Sopronban új koncepció alapján készítették el a pályázatot, amelynek mottója: Sopron a polgári hagyományok és a megújulás városa. Tovább olvasom