Kisalföld logö

2017. 03. 23. csütörtök - Emőke 5°C | 19°C Még több cikk.

Tűzoltókat köszöntöttek Sopronhorpácson

A Sopronhorpácsi Önkéntes Tűzoltó Egyesület újabb gépjárművel gazdagodott. A tűzoltóautó felszentelésekor a nyugdíjba vonuló parancsnok a község díját vehette át.

A Sopronhorpácsi Önkéntes Tűzoltó Egyesület több mint négy évtizede ápol szoros kapcsolatot a sopronkeresztúri (Deutschkreutz) önkéntesekkel. Az osztrák tűzoltók ígéretet tettek arra, hogy amennyiben sikerül új gépjárművet beszerezniük, az addig használtat átadják a sopronhorpácsiaknak, és tartották is szavukat.

˝Mivel az osztrák tűzoltók sem ingyen jutottak hozzá a gépjárművükhöz, ezért nekünk is fizetnünk kellett az ő régi autójukért. Az önkormányzat úgy döntött, hogy állja a kedvezményes, hétezer-ötszáz eurós vételárat. Egy huszonöt éves, rendkívül jól felszerelt Steyr tűzoltóautó került a községbe. A gépjárművet Erdész Ferenc kanonok szentelte fel, az ünnepségen köszöntöttük a jubiláns tűzoltókat, és nyugdíjba vonulása alkalmából Sopronhorpács községért díjat vehetett át Finta Csaba tűzoltóparancsnok˝ – mondta portálunknak Talabér Jenő polgármester.

Finta Csaba tűzoltóparancsnok Talabér Jenő polgármestertől vette át az elismerést. Fotó: Dongó István
Finta Csaba tűzoltóparancsnok Talabér Jenő polgármestertől vette át az elismerést. Fotó: Dongó István

A 65. életévében járó Finta Csaba 1965 óta tagja a tűzoltó-egyesületnek, és hat éven át volt parancsnok. Az önkéntesektől a jövőben sem szakad el, tovább segíti munkájukat.

˝Úgy éreztem, ideje átadni a helyem a fiataloknak, de továbbra is mellettük leszek, talán várják is tőlem ezt. Nagyon meglepődtem a díj átvételekor, egyáltalán nem számítottam rá, jóleső érzés volt, hogy elismerték a munkám˝ – fogalmazott a díjazott.

A sopronhorpácsi önkormányzat értékesítésre bocsátja az eddig használt IFA gépjárműfecskendőt. Az autót, melyet 1987-ben vásároltak újonnan, a község honlapján lehet megtekinteni.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megszúrta élettársát Fertőhomokon – stabilizálták a nő állapotát

Stabilizálták az állapotát annak a megszúrt osztrák nőnek, akit súlyos, életveszélyes állapotban… Tovább olvasom