Kisalföld logö

2017. 12. 17. vasárnap - Lázár, Olimpia -2°C | 4°C Még több cikk.

Továbbra is ellentét a Deák tér ügyében

Továbbra sem sikerült minden kérdésben megegyeznie a városvezetésnek a Deák Tér Fórummal. A civil szervezet kérte a polgármestert, gondolja át kívánalmaikat – többek között, hogy hova kerüljön szobor és hová szökőkút.
Sajtótájékoztatót hívott össze Fodor Tamás tegnap; a polgármester arról szándékozott nyilatkozni, hogy miként sikerült megegyezni a civil oldallal a Deák tér felújítását illetően. Az eredetileg sajtótájékoztatónak szánt eseményen azonban megjelentek a Deák Tér Fórum képviselői is, akik hangot adtak az egyeztetéssel kapcsolatos nemtetszésüknek. Kiderült, a fórum kifogásolja a Gyóni Géza-szobor és a játszótér elhelyezését, továbbá a szökőkút helyszínét sem tartja megfelelőnek. Újból kompromisszumra kérték a polgármestert, annak ellenére, hogy a határidő a végéhez közeledik. Azt a választ kapták, hogy – amennyiben megoldható a megszabott időn belül – egyeztetés után módosítják a terveket. A tér átadási határideje augusztus 15. Fodor Tamás bejelentette, a felújítási program keretében megoldódik a járdaburkolatok cseréje és az általános iskola előtti tér rehabilitációja is. A fórumot képviselő Perkovátz Tamás elmondta, a tér hagyományőrző felújításáért létrehozott számlára csaknem hárommillió forint érkezett, ennek egy részét azonban visszakérték a befizetők. A megmaradt csaknem kétmilliót a városszépítő egyesület javára ajánlják fel.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Walter válaszol a vádakra

„ Polgármesterségem minden cselekedetét vállalom, állok minden vizsgálat elé” – jelentette ki a Kisalföld érdeklődésére Walter Dezső, Sopron korábbi polgármestere a mostani városvezetés által felhozott vádakkal kapcsolatban. Tovább olvasom