Kisalföld logö

2017. 07. 27. csütörtök - Olga, Liliána 16°C | 21°C Még több cikk.

Több tízezer apró fény gyúl ki a hónap végén

Sopron - Már javában szerelik a karácsonyi díszkivilágítás lámpafüzéreit a Várkerület és a belvárosi utcák kandelábereire, valamint a közintézményekre. Csaknem százezer fény gyúl ki november 30-án a karácsonyi vásár nyitásakor.
Pazar pompában idén sem lesz hiány az adventi időszakban Sopron belvárosában. Már hetek óta szerelik fel a világítótesteket a város különböző pontjain, hogy a november végi vásárnyitáskor elöntse Sopront a fényáradat.

– A történelmi belváros utcáin kívül a Várkerület, az Erzsébet utca, a Mátyás király utca, az Ógabona tér, a Lackner Kristóf utca, valamint a Juharfa utca és a Teleki Pál utca is díszkivilágítást kap – mondta el a Kisalföld érdeklődésére Kiss István, a karácsonyi vásár főszervezője és a díszvilágítás kivitelezője. – A városi körforgalmakban, például a Jereván-lakótelepen és a Lackner utcában szintén helyezünk el világítást.

Az adventi fények a korábbi évekhez hasonlóan január elejéig lesznek láthatók. Az összesen több tízezer égőt tartalmazó díszek költsége mintegy hárommillió forint.

Már hetek óta szerelik az adventi díszkivilágítás izzósorait a belvárosi utcák kandelábereire és a közintézményekre. Fotó: Magasi Dávid

– Idén elvégeztük a fények karbantartását is, a meghibásodott izzósorokat kicseréltük, erre azért volt szükség, mert éppen ötévesek az eszközök – tette hozzá Kiss István, aki a szokásos karácsonyi vásárról is beszélt. – A tavalyi 30 helyett idén 44 faház nyílik meg, szinte az összeset lefoglalták már. Ezúttal a Fő téren kívül a Szent György utca elejére és a Tűztorony bejáratához is kerülnek pavilonok.

A vásárra és a programkínálatra is gazdag kínálat és magas színvonal lesz jellemző. A színpadi programokat a Pro Kultúra Kht. szervezi. A programok között szerepel babospogácsa-sütő verseny, karácsonyi képeslap-kiállítás, játszóház, valamint szokás szerint a Mikulás fogadóórát tart a Fő téri kunyhójában délutánonként december 1-jétől 5-ig. December 6-án lesz a Kisalföld Mikulás-napi koncertje, amelyen T. Horváth József a Télkergető című CD-t mutatja be.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Keresztszülőkre várnak az árvák

Csapod–Parajd - Egy csapodi kezdeményezés keretében az Erdélyben élő parajdi, illetve… Tovább olvasom