Kisalföld logö

2018. 02. 23. péntek - Alfréd -1°C | 1°C Még több cikk.

Több is, kevesebb is

Sajnálom, hogy az Európa Kulturális Fővárosa 2010 hazai versenyében nem Sopron győzött – mert akkor valószínűleg sosem engedhetnénk meg magunknak azt, hogy egy helyi kiállítást hétvégén zárva tartsunk.

A napokban emlékeztünk a soproni tévéadás elindításának ötvenedik évfordulójára, amelynek keretében retró kiállítás nyílt a Liszt-központban. Kapva kaptunk az alkalmon, hogy a hétvégére Sopronba érkezett budapesti vendégeinket elvigyük a tárlatra. Már előre büszkélkedtünk Sopronnal, hogy a város ennyire becsüli múltját, évfordulóit, legyen az akár technikai-műszaki jellegű nevezetes alkalom. Egy kellemes szombat délelőtti programként irány tehát a kiállítás.

Az intézmény biztonsági szolgálatánál tovább nem jutottunk. Amikor ugyanis elmondtuk, mi járatban vagyunk, megértően bólogattak, majd őszinte sajnálkozással széttárták a kezüket: – Nem önök az első érdeklődők a hétvégén, de nem engedhetünk fel senkit a tárlókhoz. Szombaton és vasárnap ugyanis nincs nyitva a kiállítás.

Így aztán lőttek a közösségi retró hangulatnak, miként az egészséges lokálpatriotizmusunknak is. A budapestiek megértően viselkedtek. Bizonygatták, csak a számokban keresendő a hiba: biztonsági őrből eggyel több, teremőrből pedig eggyel kevesebb volt a kelleténél...

Olvasóink írták

  • 2. petry 2010. február 11. 09:44
    „Ez van, ha valaki abból az újságból tájékozódik, ahol dolgozik:

    "A február 12-ig 9-16 óra között látogatható gyűjteményben..."

    http://www.kisalfold.hu/soproni_hirek/otveneves_a_soproni_tv-ado_/2138762/”
  • 1. SAmu 2010. február 10. 15:18
    „Elismerésem, hogy ezt a jogos panaszt G:M. megírta. Sajnos lehetne a sort folytatni.......”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Elnökváltás a hallgatók élén

˝Igyekszünk minél több pályázati és munkalehetőséghez juttatni a hallgatókat, tervezzük honlapunk… Tovább olvasom