Kisalföld logö

2017. 07. 27. csütörtök - Olga, Liliána 16°C | 20°C Még több cikk.

Több 9,5 milliónál a kár

Sopron - Nyolc társasház közösségének több mint 9,5 millió forintos kárt okozott az a közös képviselő, aki végül a Soproni Városi Bíróságon a vádlottak padjára került. Két év börtönt kapott – három év próbaidőre felfüggesztettet.

A közös képviselő – egy 1958-as születésű nő – annak rendje és módja szerint OKJ-s képzésen szerzett társasház-kezelői végzettséggel, vállalkozóként fogott munkához Sopronban. Hamarosan nyolc lakóközösség ügyeit intézte, közte a társasházak bankszámláit és a készpénzt. A csábításnak azonban nem tudott ellenállni: 2005 és 2006 folyamán – pontosan meg nem állapítható időpontokban és alkalommal – sajátjaként kezelte a rábízott forintokat. Az igazságügyi könyvszakértő szerint a lakóközösségeknek összességében több mint 9,5 millió forintos kárt okozott. Akadt olyan társasház, ahol ez „csak" 211 ezer forintot tett ki, másutt 3 millió forintot. Az is igaz, hogy ez utóbbi lakóközösségnek megtérített 1,75 millió forintot, annak a társasháznak pedig 500 ezret, ahonnan 1,5 milliót sikkasztott. A bűncselekmények elfedése céljából a beszámolókészítési kötelezettségeinek csak részben tett eleget. A könyvelési iratok sem voltak rendben. Machinációival az egyik lakóközösségnél például már 2002 óta megnehezítette a vagyoni helyzet áttekintését. A teljességhez viszont az is hozzátartozik, a közös képviselő kölcsönöket nyújtott más, általa kezelt társasházaknak, illetve egyes lakóközösségek tartozásait más házak pénzéből teljesítette. A nagy „sakkozás" közepette azért magára is gondolt, míg le nem bukott.

Dr. Szabó Magdolna bíró a vádlottat bűnösnek mondta ki folytatólagosan, nagyobb értékre, üzletszerűen elkövetett sikkasztás miatt. Ezért két év – háromévi próbaidőre felfüggesztett – börtönre ítélte és rendelkezett a kártérítésről is. Kötelezte a bíróság a vádlottat a 628 ezer forint bűnügyi költség megfizetésére is. Az ítélet jogerős.

Olvasóink írták

 • 7. otromba 2009. július 12. 11:07
  „Én úgy tudom,keresztes!!!A kersztnevét nem írom,mitírjak úgy is jól kapirgál!”
 • 6. látó 2009. július 11. 21:08
  „Freddy01: Röviden a válasz nem!”
 • 5. Freddy01 2009. július 11. 13:39
  „mitirjak. Kösz, de sajna csak az asszony nevét ismerem..Nem B...-né ? .....”
 • 4. mitirjak 2009. július 11. 09:57
  „FREDDI01.A Neve?K......s Má..a.”
 • 3. TancsKaszabell 2009. július 11. 08:04
  „Az a baj ebben az országban,hogy büntetlenűl lehet csalni, lopni, sikkasztani, adót csalni,ügyeskedni, árat drágítani,szabadon egyezkedni a taxis viteldíjról,a szórakozó helyeken a külföldieket fosztogatni,szervezett keretek között a banki ügyfeleket kifosztani,ügyvédi segítséggel lavírozni a jogszabályok között... stb. Hosszasan sorolhatnám még !

  De hát mindnyájan tudjuk, látjuk,tapasztaljuk................átéljük nap mint nap kicsiben !
  Sok itt a közös képviselő ! Sok a képviselő és mind meg akar gazdagodni ! Meg is fog !

  Persze ezt a néven nem nevezett kártékony ingyenélőt kötelezték a perköltségek megfizetésére de az elsikkasztott pénzt mikorra téríti meg a meglopottaknak?
  Én félek ez nem fog megtörténni !

  Súlyos bajok vannak az igazságszolgáltatás tevékenységében,szellemiségében és a törvényeinkben !
  Általános rendező elvvé lépett elő a politikai sandaság !”
 • 2. Freddy01 2009. július 09. 16:16
  „Miért nem lehet, egy jogerős itélet után leírni a nevét az elkövetőnek. Ezzel csak ujabb lehetőseg adnak neki, hogy tovább folytassa "áldásos" tevékenységét...Nagyon jó...”
 • 1. Filtec 2009. július 09. 16:15
  „"Két év börtönt kapott "

  Tehát már nem védi az "ártatlanság törvénye."

  Hogy hívják? Miért nem lehet kiírni a nevét, ha már elitélték? Hülye törvények.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Fesztivál hatodszor is

Hegykő - Immáron 6. alkalommal tartják meg Hegykőn a Tízforrás művészeti fesztivált. Tovább olvasom