Kisalföld logö

2018. 03. 21. szerda - Benedek -4°C | 5°C Még több cikk.

Tízforrás: zene, művészet, film, képzőművészet hat településen a Fertő parton

A Tízforrás Fesztivál központja továbbra is Hegykő. Emellett további öt településen lesznek programok. Újdonságok a megszokott színvonalon.

Tíz éves lett idén a hegykői Tízforrás. A nyitónapon a Belmondo zenél, a zárónapon a Ghymes lép fel. Ám itt lesz a Zagar, Halász Judit, és persze sokan mások.

- A Tízforrás egyik célja, hogy lehetőség szerint mindig új előadókat hívjunk meg - mondja Jakab Zsolt főszervező, Hegykő jegyzője. - A jubileumi fesztivál programjainak összeállításakor ezért gondban voltunk kicsit. Maradjunk az elveinknél, vagy hívjuk meg azokat, akik az elmúlt évek legjobb előadásait csinálták? Végül amellett maradtunk, hogy az utolsó napon a Ghymes lép fel. Ők azok, akik a Tízforrás életében az első igazán nagy koncertet adták. Talán ekkortól lettünk igazán elfogadottak.

A zenekar idén ünnepli fennállásának harmincadik évfordulóját, s éppen ezért egy Best of esttel készülnek. A korábbi években azt tapasztaltuk, hogy a közönség soha nem csalódott a programokban. Újdonságként egy klipet készítettünk, ezzel mutatjuk be az idei együtteseket, s egy kedvcsináló is egyben.

A Tízforrás azonban nem csupán egy könnyűzenei fesztivál. A július 12-től 21-ig tartó rendezvény alatt számos program várja a helybélieket, az ide látogató turistákat.

Nézzük, melyek ezek

Ökotúrák

Ezek érdekessége, hogy lesz naplementei és napfelkeltei kenutúra is.

Kiállítások, tárlatvezetés

Jakab Zsolt azt mondja, törekszenek arra, hogy mindazok, akik a koncertek kezdése előtt megérkeznek Hegykőre, találjanak tartalmas elfoglaltságot. Erre jó alkalom a kiállítások megtekintése. A főszervező kettőt emelt ki: Részegh Botond festőművész a Tornácos Panzióban állít ki, János bácsi házában pedig Németh Miklós festőművész alkotásait lehet megtekinteni.

Filmvetítés

Idén két filmet játszanak a Fenc-ház szabadtéri kertmozijában. Az egyik az Aglaja, a másik a Jadviga párnája. Ez utóbbi különlegessége, hogy a film alapjául szolgáló könyv írójával, Závoda Pállal lehet majd beszélgetni a vetítés után.

Kézműves programok

A fertőhomoki tájházban működik a fesztivál ideje alatt a kézműves foglalkozás kicsiknek és felnőtteknek.

Mint már említettük, a központ továbbra is Hegykő, de számos Fertő parti településen lesznek programok.

Fertőszéplakon orgonakoncert, Sarródon kiállítás, Fertőhomokon kézműves foglakozások, és rendhagyó tárlatvezetés, a Pajtakocsmában borbemutató. Hidegségen kiállítás várja a közönséget, a Toronhegyi pajta udvarán és a Szent András templomban pedig koncert lesz. Nagycenken már a fesztivál előtt megkezdődik a fiatal képzőművészek alkotótábora. Az itt készült művekből kiállítás nyílik, miként a település amatőr fotópályázatának nyertes alkotásit is bemutatják.

A teljes program itt érhető el >>

A nyitókép egy korábbi Tízforráson készült.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Lesznek kiállítások és rendhagyó tárlatvezetés is

Töltsön egy nyárestét a fertőhomoki tájházban, a művészetek társaságában. Ismerkedjen egy soproni… Tovább olvasom