Kisalföld logö

2017. 01. 23. hétfő - Zelma, Rajmund -7°C | 2°C Még több cikk.

Tizenöt választókerület, hetvennégy jelölt

Sopronban a tizenöt egyéni választókerületben összesen hetvennégy képviselőjelölt indul az október elsejei választáson.
A választói névjegyzékben 46.188 szavazó szerepel, ők 15 egyéni választókerületben, összesen 45 szavazókörben (minden választókerületben három szavazókört alakítottak ki) adhatják le szavazataikat vasárnap. Hetvennégy képviselőjelölt méretteti meg magát Sopron közigazgatási területén; közülük 15-en dolgoznak majd egyéni képviselőként, azaz ők lesznek a nyertesek, tízen pedig a kompenzációs listáról jutnak majd be a testületbe. (Összeállításunkban a www.valasztas.hu és a www.sopron.hu weboldalak voltak a segítségünkre.)

A belvárostól az Erzsébet-kertig

Az egyes számú választókerületben, azaz a belvárosban, az SZDSZ-es fotóriporter és újságíró Bárány Zoltán; a Soproni Védegylet Egyesület és a Szövetség Sopronért Egyesület (SVE–SZSE) jelöltje, Farkas Gábor pedagógus; a Fidesz–KDNP-s dr. ifj. Arszin Miklós ügyvéd; a szocialista dr. Molnár Eszter orvos és a polgármesterjelöltként is ismert MDF-es pedagógus, vállalkozó Nagy Tamás indul. Az elmúlt négy évben dr. Molnár Eszter képviselte a belvárosiakat, de ott ült a testületben Farkas Gábor is. Dr. ifj. Arszin szintén volt már képviselő, és eddig is ismert volt a helyi politikai palettáról a két másik jelölt is.

A kettes számú körzetben, a Deák téren és környékén négy éve az MSZP-s vállalkozó, Király Tibor nyert. Most az a kérdés, sikerül-e megismételnie ezt az orvosdoktor Koloszár Miklóssal (SVE–SZSE), Sárdy Barbarával (független), a pedagógus Szabó Attilával (MDF) és a nyugdíjas faipari mérnök dr. Zombori Istvánnal (Fidesz–KDNP) szemben.
A hármas választókerületben (a Lacknertől a Kossuth utca aljáig) az önkormányzatban tapasztalt mérnökkel, Havas Andrással (Fidesz–KDNP) a polgármesteri hivatalban tanácsadóként dolgozó Biczi László (MSZP), a futballistaként ismertté vált Csiszár Ákos (SVE–SZSE), a jobbára a háttérben, de a rendszerváltás óta politizáló mozdonyvezető, Mórocz István és a gyógypedagógiai intézetben dolgozó faipari mérnök, Szabó Árpád (MDF) verseng.

Régi és új arcok a Jerevánon is

A Kossuth utca felső régiójában és a környékbeli utcákban lakók, azaz a négyes választókerület polgárai négy jelölt közül választhatnak: Balogh Judit (Fidesz–KDNP) pedagógus, Németh Ferenc (SVE–SZSE) és Pécsi Ágoston vállalkozó (MDF) új arcok a helyi politikában. A negyedik induló, Németh Imre (MSZP) jelenleg képviselő, de négy éve a kompenzációs listáról jutott be.
Ugyancsak négyen versengenek a voksokért az ötös számú választókerületben (Makó utca és környéke): Forrás Béla pedagógus (SVE–SZSE) jelenleg is városatya (listáról), Szakonyi Imre kiadványszerkesztő (MDF), Varga Szabolcs színész, vállalkozó (Fidesz–KDNP) és a közgazdász Varga Zoltán (MSZP) új nevek a listán.
A Teleki Pál utcában és környékén (6-os választókerület) öt jelölt indul. A jelenleg alpolgármesterként dolgozó szocialista közgazdász, Hruby József; a fideszes mérnök-informatikus vállalkozó Karner Gábor; az MDF-es Krasznai Andrea pedagógus; Schaller Tamás (SVE–SZSE) és a több ciklusban is képviselőként politizáló Vámosi Tibor vállalkozó (SZDSZ) állnak a képzeletbeli rajtkőre.

A Bécsidombtól Balfig

A Bécsidomb és a Koronázódomb ut-

cáiban (7-es körzet) élő választópolgárok szavazólapján hat név szerepel majd: Balogh László üzemmérnök (MDF), Fejes Zoltán közlekedési mérnök, szakközgazdász (SZDSZ), Hargitai László (SVE–SZSE), dr. Simon István orvos, vállalkozó (Fidesz–KDNP), Tóth László (független) és Varga Márta kertésztechnikus (MSZP). Közülük Fejes Zoltán volt már tagja a képviselő-testületnek, sőt, '91 és '94 között a város polgármestereként dolgozott.
A 8-as választókörzetben (Rákosi út környéke és Balf) a polgármesterjelöltként is induló dr. Friedl László Mihály faipari mérnök (független); a Sopront korábban nyolc éven át vezető dr. Gimesi Szabolcs jogász (SVE–SZSE); a fideszes Kocsis János kertészmérnök, vállalkozó; a szabad demokrata, vállalkozó Kóczán Zoltán, aki '90 óta kis megszakítással képviselő, ebben a ciklusban pedig tanácsnok is; valamint az MDF színeiben versengő villamosipari műszaki tanár, vállalkozó Lakatos Péter áll – persze csak átvitt értelemben – egymással szemben. Négy éve Kóczán nyert egyéniben, ám dr. Friedl kivételével mások voltak az ellenfelei.
(Folytatjuk.)

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Árulják a Mediterranót

Miközben változatlanul üzemel a 2003 decemberében nagy reményekkel megnyitott Mediterrano, addig az OTP, amely megszerezte a cég tulajdonának kilencven százalékát, vevőt keres rá, 1,6 milliárd forintért. A vendéglátó komplexumot a korábbi tulajdonos, Varga Zoltán üzemelteti, immáron bérlőként és részben (kis)tulajdonosként. Információink szerint az első pályázat eredménytelen volt. Tovább olvasom