Kisalföld logö

2017. 07. 28. péntek - Szabolcs 16°C | 26°C Még több cikk.

Területi Ifjúsági Katasztrófavédelmi Verseny Sopronban

A Soproni Katasztrófavédelmi Kirendeltség idén is megrendezte a felmenő rendszerű ifjúsági katasztrófavédelmi versenyt, április 11-én.

A verseny célja a diákoknak lehetőséget biztosítani arra, hogy "játszva" tanulás elve mellett, élményszerű versengés formájában adjanak számot elméleti és gyakorlati tudásukról.

A Soproni Kirendeltség az illetékességi területén elhelyezkedő 40 település összes általános illetve közép iskolájába, gimnáziumába eljuttatta a versenyfelhívást.

Ennek eredményeképpen a visszatérő csapatok mellé új csapatok is jelentkeztek.

A versenyen két korosztály képviseli magát (5-8 osztályosok, 9-13 osztályosok) összesen 23 csapattal (8 az I., 15 a II. korosztályból).

A verseny a Soproni Anger-réti sporttelepen kerül megrendezésre, ahol a diákok 4 állomáson adnak számot tudásukról, illetve ügyességükről.

Az egyik állomás egy kárhelyszín imitálása, ahonnan egy sérültet kell kimenteniük különböző akadályokon keresztül, amiket mielőbb, lehetőleg hiba nélkül kell leküzdeniük.

A másik három állomáson egészségügyi, tűzvédelmi, valamint katasztrófavédelmi ismereteikről adnak számot teszt formájában.

A tesztekben jelentős szerepet kap az új törvényi szabályozás, a környezetünket fenyegető veszélyek felismerése, a veszélyes áruszállítás kapcsolatos információk, a tűz és polgári védelmi eszközök ismerete.

A megmérettetésen az általános iskolai csapatok között első helyen végzett a Fertőszentmiklósi Általános Iskola, míg a középiskolásoknál a győztes a Zsirai Ifjúsági klub csapata lett.

Tapasztalataink szerint a gyerekek új élményekkel gazdagodtak, új társakat ismerhettek meg, és ami talán a legfontosabb: új ismereteket szereztek, melyekkel a saját és környezetük életét óvni és felügyelni tudják.

I. Korosztály

1.Fertőszentmiklós Általános Iskola
2.Zsira Általános iskola
3. Lövő Általános iskola

II. Korosztály

1. Zsira Ifjúsági Klub
2. Roth Gyula Szakközépiskola
3. Berzsenyi Dániel 2.sz csapat


hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Katasztrófavédelmi verseny Sopronban - Fotók

Kárhelyszínt imitáltak, sérültet mentettek ki, tesztet írtak - fotós beszámoló a katasztrófavédelmi… Tovább olvasom