Kisalföld logö

2018. 10. 22. hétfő - Előd 6°C | 15°C Még több cikk.

Terelőúton közlekednek a buszok

A Lackner Kristóf utca–Selmeci utcai körforgalom burkolatjavítása miatt terelőúton közlekednek a helyi és a helyközi autóbusz járatok.

A Lackner Kristóf utca–Selmeci utcai körforgalom burkolatjavítása miatt július 7-től várhatóan augusztus 4-ig a Lackner Kristóf utca Káposztás utca–Ferenczy János utcák közötti szakaszát egyirányúsítják, emiatt a helyi autóbuszjáratok terelő útvonalon közlekednek.

A Jereván-lakótelep irányába közlekedő járatok megállói közül kimarad a Lackner Kristóf utcai ABC megállóhely. Helyette a járatok a Ferenczy János utcában ideiglenesen kialakított helyen állnak meg. A Ferenczy utcából indulnak a 3-as, 3A-s, 16-os, 21-es járatok is. A Jereván-lakótelep felé közlekedő 5M-s, 7-es járatok az ABC helyett a sportpálya (7-es volt megállója) megállóhelyen állnak meg. A lakótelepről közlekedő járatok útiránya nem változik.

A helyközi autóbuszok esetében is változás lesz. A járatok keddtől augusztus elejéig a Csengery utca, Várkerület útvonalon érnek be a végállomásra. A buszok a Csengery utcában az iskola előtt, a Várkerületen pedig a söröző előtt állnak meg.

Kifele pedig az Ógabona téren, illetve az Erzsébet utcán áthaladva fordulnak rá a Csengery utcára. Új buszmegálló ez esetben nem lesz.

Fontos, az útvonalváltozás ideiglenes lesz. Miközben mind a szakmai, mind az utasok szempontjából az lenne a legjobb, ha a buszok végigmehetnének a Várkerületen.

Ehhez a soproni városháza viszont nem járul hozzá.

Olvasóink írták

 • 17. máris 2010. július 11. 14:55
  „13-as vox-populi,,, MIÉRT NEM TUDSZ VÁLASZOLNI???? HALLGATLAK !!! NE HALLGASS, MINT SZ... A FŰBEN!!! EGYÉBKÉNT NEM VAGYOK A BARÁTOD!!! ÉS SZÓLÁSSZABADSÁG VAN... CSAK NEM TE VAGY A P...M ESTER??? VAGY LEGALÁBBIS KEBELBARÁTOK VAGYTOK??? AZ EMBEREK, IGENCSAK KINYIL VÁNÍTOTTÁK A VÉLEMÉNYÜKET, AMIKOR MEGJELENT, " ÚJRA F... T.... JELÖLTETI MAGÁT!!! SOKAN NEM SZERETIK ŐT!!!!!!!”
 • 16. máris 2010. július 09. 16:19
  „15-ös ÍGY IGAZ!!

  13-as TE IS OLVASD EL!!”
 • 15. Freehill 2010. július 09. 16:11
  „Az európai trendeknek az felelne meg, ha a helyközi buszokat is végleg visszatennék a Várkerületre (az nyilván minden utas érdeke, hogy több, központi helyre juthasson el közvetlenül), és inkább az egyéni autóforgalom korlátozásával tehermentesítenék a belvárost. Mivel buszból valószínűleg nem lesz sokkal több, autóból viszont annál inkább... A fordított intézkedéssel viszont még inkább az autó felé terelik az utazókat, ami tovább fokozza a közlekedési problémákat a városban.”
 • 14. máris 2010. július 09. 09:17
  „13-as BIZONYÁRA NEM TUD A P..M.. ÚR MINDENKI KEDVÉRE TENNI, DE ..DE .. SOKMINDENBEN NEM CSELEKSZIK HELYESEN!!! EZT SOKAN NEM FELEJTIK EL NEKI!! PL.. ÉN SEM!!! AZ, HOGY " DEMAGÓG " JÓL MEG MONDTAD MOST A " TUTIT " VALÓSZÍNŰ KÉSZÜLTÉL IS BELŐLEM ! AZ , HOGY IRRITÁL AZ ÉN " csupanagybetűs " KIABÁLÁSOM , SAJNÁLOM, DE ÉN VAK VAGYOK, ÉS EZT JOBBAN LÁTOM! A MÓRICKA MEG JÓ HAVEROM!! SEMMI BAJ!!!!”
 • 13. vox-populi 2010. július 09. 01:06
  „9. hozzászólás máris 2010.07.08. 13:21
  drága barátom, máris!
  Ezek szerint szerinted helytelenül járt el a városháza (szerinted a polgármester), hogy a cikkben említett buszok ne a Várkerületen menjenek a burkolatjavítás ideje alatt. Miért is volt ez helytelen eljárás? Mi volna ez esetben "az emberekért" és mi nem? Meg tudnád magyarázni, hogy mi az értelme, a jelentése ennek a kissé demagóg, csupanagybetűs kiabálásnak?
  Meg tudnád fogalmazni, hogy PONTOSAN mihez is nem járult hozzá a városháza? Mert abból a mondatból, amibe belekapaszkodsz (ami ráadásul nem is magyarul van) abból nem derül ki semmi, csak az, hogy a kisalföld no name ÚJSÁGÍRÓJA SZERINT az utasok szempontjából mi volna jobb. Ez nem a legjobb szöveg, mert az utasok szempontjából általában leginkább az volna a legjobb, ha a busz a házuk előtt állna meg és pont oda menne, ahol nekik dolguk van. (De persze az ő házuk előtt ne berregjen és ne füstöljön, meg más se akarjon se felszállni se leszállni.)
  Az rendben van, ha nem kedvelsz valakit, például a polgármestert, de azért nem kell olyannak lenni mint a Móricka, akinek mindenről mindig ugyanaz jut az eszébe.”
 • 12. vox-populi 2010. július 09. 00:24
  „Re: 3. hozzászólás SARI 2010.07.06. 12:42

  Drága barátom, SARI! A hozzászólásodból azt kell feltételeznem, hogy útügyekben jártas műszaki szakértő vagy. Sokan nem értünk hozzá, úgyhogy akkor ha volnál szíves számunkra röviden ismertetni, hogy
  > pontosan mi is az útnak, illetve a burkolatnak az az "EGY" hibája?
  > a javításnak ennek alapján mik a tervezési, kivitelezési, finanszírozási feltételei, illetve követelményei? (például négyzetméterek, technológia, stb.)
  > a fentiek ismeretében mennyi ideig kellene tartania a javítási munkáknak? Ha már sokallod a kb. 20 munkanapot.
  Vagyis: te ÉRTESZ HOZZÁ, és tudsz kapásból válaszolni a fenti kérdésekre, vagy csak sokak szokása szerint hőbörögsz, hogy a húsz mért nem tíz, vagy ha meg tíz, akkor meg mért nem öt?”
 • 11. KERTÉSZ 2010. július 08. 20:02
  „Annak örüljön mindenki hogy 274 millió jutott virágra,a többi le van sajnálva.Az utakért a Gyurcsány a felelős Mágel szerint.”
 • 10. soproni 2010. július 08. 14:04
  „Azért arra is gondolhattak volna,hogy nem csak soproniak közlekednek és jó lenne,ha táblákat helyeznének ki az elterelésről és arról,hogy milyen irányban lehet visszatérni a Lackner K.utcába.
  Ausztriában ez nem okoz gondot,így az idegeneknek nem kell felesleges köröket autózniuk a számukra ismeretlen útvonalakon,mert ott végig táblák jelzik,hogy lehet visszajutni az eredeti uticélhoz.”
 • 9. máris 2010. július 08. 13:21
  „JA! ÉS AZ ÁBC ELŐTT LÉVŐ " HULLÁMVASÚT " ÁTJÁRÓ, A VÁROS SZÉGYENE VOLT!! GONDOLOM, A VIRÁGOS VÁROSÉRT ZSÜRIJE IS ÉSZRE VETTE! TALÁN EZÉRT IS CSINÁLJÁK MEG!!!!”
 • 8. máris 2010. július 08. 12:47
  „MI AZ HOGY NEM JÁRULT HOZZÁ A VÁROSHÁZA??? KI A FŐNÖK OTT?? NEM A POLGÁRMESTER?? NEM AZ EMBEREKÉRT VAN FODOR ÚR?? HOL A SZLOGEN?? " SZÁMOMRA NEM AZ ÖNMEGVALÓSÍTÁS , HANEM AZ ÖNÖK SZOLGÁLATA A FONTOS! " VÁLASZTÁSOK LESZNEK MEGINT EMBEREK!!!!”
 • 7. Oscar 2010. július 08. 08:04
  „Addig míg az országban nincs számonkérés ,és saját költségen a kijavítása, addig nem csinálják meg normálisan.Számon kérés csak a proliknál van fentebb eltekintenek ettől. Nagyon sok olyan vezető ül még székben ahonnét már évekkel ezelőtt ki kellett volna rúgni, és szándékos károkozásért eljárást indítani ellenük.”
 • 6. attec 2010. július 07. 20:56
  „Csak nehogy úgy sikerüljön mint a Kossuth L. utcai vasúti átjáró!Ha én csináltam volna,letojnám a kezeimet.”
 • 5. WestBild 2010. július 07. 11:16
  „Nem lehetne, hogy a helyközi buszok aug. 4 után is a Várkernek közlekedjenek? Nincs még eléggé bedugulva a Csengery? Miért kell napi több száz buszt ráengedni erre az útszakaszra? Ja, lehet, hogy alapot kellett volna scinálni a Várkernek?!?!

  Csak halkan kérdezem meg, hogy a Csatkay-Kossuth utcai körforgalom mikor kerül sorra? Amit szintén a hatalmas buszforgalom tett tönkre!!!!!”
 • 4. ooooo 2010. július 06. 18:10
  „...az összes műszaki ellenőrt, aki az ilyan sz@rokat átveszi szájba kellene csak csapkodni!!!
  a lacknert mikor utoljára csinálták, a rétegek közti illesztések olyan jóra sikeredtek, minta padka lenne keresztben az úton! ...és azóta csak romlott a helyzet. GRATULÁLOK!”
 • 3. SARI 2010. július 06. 12:42
  „Ez aztán a munkatempó! Közel egy hónapig tart kijavítani egy hibát? A Lackner Kristóf utca - Ferenczy János utcai sokkal sz...rabb, azt mikor csinálják meg és hány hónap alatt? Kettőőőőőőőő!”
 • 2. zeta62 2010. július 05. 22:19
  „Mi abban az üzlet? (nekik)”
 • 1. mindigatutit 2010. július 05. 10:56
  „mióta megcsinálták azóta már kb 3x csinálták meg.nem lehetne 1x normálisan????”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Könyvet ír és őzbakvadászatra indul a professzor

A Miskolci Egyetem díszdoktori címet adományozott prof. dr. Faragó Sándornak, a Nyugat-magyarországi… Tovább olvasom