Kisalföld logö

2018. 05. 27. vasárnap - Hella 16°C | 26°C Még több cikk.

Telítődik a patak medre

Az utóbbi napok esőzése miatt jelentősen felduzzadt az Ikva- és a Rák-patak vize, ennek ellenére térségünket egyelőre nem fenyegeti ár. A szakemberek szerint azonban az időjárás kiszámíthatatlan, még bármi előfordulhat.

Két hete még arról adtunk hírt, hogy egy csepp víz sincs az Ikva-patak medrében, ezzel szemben az elmúlt napok esőzéseinek következtében tegnap már szinte hömpölygött a patak.

– Az Ausztriában esett rendkívül nagy mennyiségű csapadék nem a soproni patakok vízgyűjtő területén hullott, a nyugati esőzés ezzel szemben a Dunát érinti – mondták el érdeklődésünkre az Észak-dunántúli Vízügyi Igazgatóság szakemberei, akiktől azt is megtudtuk, bár az Ikva és a Rák-patak medre is feltöltődött vízzel, egyik szintje sem kritikus. Az igazgatóság több ponton is rendszeres ellenőrzéseket tart a patakok esetében is, folyamatosan mérik a vízszintet, s a küszöbszint elérésekor természetesen intézkednek.

Gond tehát szerencsére sehol sincs Sopron környékén, legalábbis tegnap délután négy óráig nem volt. Ám arra a szakemberek is figyelmeztetnek, hogy az időjárás néha kiszámíthatatlan, nem lehet tudni, milyen meglepetéseket produkál a természet.

Korábban:

Hová tűnt medréből az Ikva patak? (2002-07-29) >>

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ráfizetéses nyilvános üzletág

Négy nyilvános illemhely szolgálja Sopronban a helyiek és az idelátogatók szorító gondjainak… Tovább olvasom