Kisalföld logö

2017. 02. 21. kedd - Eleonóra 2°C | 9°C Még több cikk.

Téli gumi Ausztriában nov 1-től: ha nincs, akár büntetés is jöhet

Adott esetben, a rendelet megszegői 35 eurótól 5000 euróig terjedő büntetésre számíthatnak, ráadásul bizonyos esetekben a biztosítók sem térítik meg a kárt.

November 1. és április 15. között, személygépkocsi és 3,5 tonna megengedett össztömegnél nem nehezebb teherautók esetén, télies útviszonyok esetén Ausztriában kötelező, vagy minden keréken legalább 4 milliméter profilmélységű téligumi vagy csak a meghajtott tengelyen a hólánc használata.

Hóláncot azonban csak abban az esetben szabad használni, ha az úttestet összefüggő hó- vagy jégréteg borítja, és az nem károsítja az útburkolatot.

A rendelet megszegői 35 eurótól 5000 euróig terjedő büntetésre számíthatnak, ráadásul bizonyos esetekben a biztosítók sem térítik meg a nyárigumival felszerelt autók kárát.

3,5 tonna össztömeg feletti járművek esetén legalább a hajtott tengelyen kötelező a - radiál abroncsok esetén 5 milliméter, diagonál abroncsok esetén 6mm profilmélységű - téligumik használata. Továbbá a sofőr köteles hóláncot tartani magánál.

Forrás: gumidirekt.hu.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Rideg valóság - Boldog vagyok

A lővéreki erdők az egyik olyan kedves hely számomra,ahol kicsit magam után hagyom a hétköznapok monotonságát,az emberek moraját. Tovább olvasom