Kisalföld logö

2018. 04. 22. vasárnap - Csilla, Noémi 12°C | 23°C Még több cikk.

Teátrumi Színözön Sopronban - fotók

Nagy sikerrel zajlik a Teátrumi Színözön a Soproni Petőfi Színházban.

A nyitóelőadás a debreceni társulat nemzetközi hírű produkciója volt. A Fodrásznő című darab szereplőinek hosszú percekig zúgott a vastaps. A nézők pedig szép számmal maradtak a jó hangulatú közönségtalálkozón is, melyet Pomezanski György vezetett.

A népszerű riporter szerint fontos az, hogy a befogadó és az alkotó találkozzon a színpadon és azon túl is, hassanak egymásra, mert így lesz a színház egy igazi közösségi élmény.

Teátrumi Színözön Sopronban
 

- Remek kezdeményezésnek tartom, hogy az előadások után a közönségnek adunk egy lehetőséget, még maradjon a színházban és ne rohanjon a kabátjáért a ruhatárba. Beszélgessenek a nézők egymással, az alkotókkal a közös élményről.

Így lehet a valóság és a játék együttes talaján a színházi létezésben építeni egy település közösségét is. Legyen egy igazi kulturális tér és centrum a színház, otthonra leljen abban a néző, a művész egyaránt mondta Pomezanski György.

A soproni közönség nagyon érdeklődő, igényes, fogékony. A Fodrásznőnél és a Magyar Mozdulatművészeti Társulat produkciójánál is tartalmas találkozások születtek a nézők és alkotók között, éreztem a nyitottságot a beszélgetések közben. Úgy gondolom, hogy a többi előadás után is hasonlóak lesznek a

tapasztalataim. Sopron számára nagy lehetőség, hogy önálló társulatot alapított, otthonra lelhettek itt színészek, alkotó emberek, akik részeseivé válnak egy város kulturális, szellemi életének. Kötődések, kapcsolatok, együttes gondolkodás alakulhat ki, s ez mind a közösség javára szolgálhat - mondta Pomezanski György.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A címvédőt kapta ellenfélként a Veszprém

A legerősebb csapatot, a címvédő német Kielt kapta ellenfélnek az MKB Veszprém a férfi kézilabda… Tovább olvasom