Kisalföld logö

2017. 10. 22. vasárnap - Előd 9°C | 14°C Még több cikk.

Tavaszi koncertek a kismartoni Esterházy-kastélyban

Kilenc ország zeneszerzői és zenészei vendégeskednek a kismartoni (Eisenstadt) Esterházy-kastélyban.

Kilenc ország zeneszerzői és zenészei vendégeskednek a kismartoni (Eisenstadt) Esterházy-kastélyban szerdától vasárnapig annak a rezidensprogramnak a keretében, amely Gidon Kremer hegedűművész vezetésével zajlik tavasszal és ősszel.

A koncertsorozat nyitányát szerda este tartják Bécsben A kortárs zene helye a kulturális örökség, az individualizmus és a párbeszéd között - avagy egy arab perspektíva című pódiumbeszélgetés kíséretében. A beszélgetésen olyan kérdésekre igyekeznek válaszokat találni, mint az identitáskérdés, a globalizáció és az elidegenedés és hogy milyen kihívásokkal néz szembe a kortárs zeneszerzés.

Májusban balti-arab felfedezőútra indul a Kremer alapította Kremerata Baltica kamarazenekar. Az Arab Művészeti és Kulturális Alappal (AFAC) közös szervezésben Gidon Kremer együttese, valamint az Esterházy Magánalapítvány a klasszikus és kortárs balti és arab zene világába kalauzolja el a hallgatóságot - közölte az MTI-vel a program kommunikációs irodája.

Május 3-án és 4-én örmény, egyiptomi, észt, litván, libanoni, szudáni, szíriai és szerb zeneszerzők művei csendülnek fel. Kremer kilenc zeneszerző műveiből válogat, amelyeket fiatal zenészek tolmácsolásában hallhat a közönség.

A tavaszi rezidensprogram fináléjára május 6-án kerül sor, ekkor a fiatal zongorista, Lukas Geniusas és a mestercsellista, Mario Brunello előadásban vissza-visszakalandoznak a zenészek nyugatabbra, hiszen többek között Telemann-, Sallinen- és Hindemith-művek is elhangzanak.
Az őszi sorozatban október 1. és 7. között Gidon Kremer és a Kremerata Baltica ismét az Esterházy-kastélyban vendégeskedik, akkor Jevgenyij Koroljov és Alexander Markovics vendégszereplésével ünneplik a Kremarata Baltica fennállásának 15. évfordulóját, valamint Gidon Kremer 65. születésnapját.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Bevarrják a tájsebeket, felszedik a föld alatti aknákat - Fotók

Tizenhárom településen, 2,6 milliárd forintból számolják fel a hulladéklerakókat. Az első… Tovább olvasom