Kisalföld logö

2018. 03. 19. hétfő - József, Bánk -8°C | 2°C Még több cikk.

Tavaly félmilliós kárt okoztak

Tavaly a parkolóautomatákat ért köztéri rongálások több mint félmillió forintos kárt okoztak Sopronban.
Legutóbb a soproni Rákóczi utcában törtek le ismeretlenek jelzőoszlopot. Jó hír, hogy idén kevesebbért parkolhatunk. Nem tudni, mi okból – erőfitogtatásból, meggondolatlanságból, dühből vagy egyszerűen csak vandalizmusból –, de ismeretlenek letörték a Rákóczi utca egyik parkolóautomatájának jelzőoszlopát.

– Szerencsére nem túl gyakori az ilyen jellegű rongálás – véleményezte az esetet Kelemen Imre, a Soproni Városüzemeltetési Kft. ügyvezető igazgatója. – Sokkal inkább jellemző a parkolóautomaták szekrényének összefirkálása, úgy tűnik, ez ellen lehetetlen a védekezés. Az is előfordul, hogy a pénzbedobó nyílását nem odavaló dolgokkal tömítik el.
„ A legsúlyosabb problémát azonban a napelemek ellopása jelentette. Ismeretlen személyek mind a tizenkét darab napkollektort elvitték, pótlásukra már nem is gondolunk."

– Akkumulátorral oldjuk meg az érintett, eredetileg napelemmel működött parkolóautomaták üzemeltetését. A rongálások összességében több mint ötszázezer forintos kárt okoztak a városüzemeltetésnek.

Mindeközben az automatáknál javában zajlik a munka, hogy feltüntessék az új évben érvényes tarifákat. Az áfatörvény értelmében január elsejétől több mint öt százalékkal kevesebbe kerül a fizetős parkolás, és a bérletek áraiban is érvényesítik az áfacsökkentést.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Akadozva, de üzemel a sífelvonó

Örömmel vették volna birtokba a Dalos-hegyi pálya felújított felvonóját a sízők, de az első nap inkább az üzemelési bakik elhárításáról szólt. „A kezdeti leállások talán még érthetők is, de hogy az ünnepi hétvégén miért nem működik majd, az rejtély”, panaszolja egy olvasó. Az idei szezon előtt az önkormányzat és az erdőgazdaság többmilliós beruházással korszerűsítette a pályát. Tovább olvasom