Kisalföld logö

2018. 01. 23. kedd - Zelma, Rajmund -2°C | 4°C Még több cikk.

Támogatták a templomfelújításokat

Az Árpád-házi Szent Margit-plébánia új templomának acélkeresztjét vasárnap szentelte fel Pápai Lajos megyés püspök, a Szent György-plébánia mintegy százéves tetőszerkezetének pedig tavasszal folytatódhat a cseréje. Mindehhez most a két templom 24 millió forint pályázati támogatást is nyert.

Több mint 300 millió forintba kerül a soproni Szent Margit-plébánia új templomának építése. A kivitelezés tavaly kezdődött, készültsége már hatvanszázalékos. A hétvégén elérte az épülő templom a legmagasabb pontját, helyére került az acélkereszt. A beruházáshoz egyházi kárpótlásból 140 millió forintot kaptak a templomépítők, a győri püspökség 40 millióval, a soproni önkormányzat 20 millió forinttal járult hozzá, az Emberi Erőforrások Minisztériuma 14 millió forint támogatást ítélt meg. A hívek is adományoztak mintegy 30 millió forintot. A még hiányzó összeget többek között jótékonysági rendezvényeken, pályázatokon próbálják összegyűjteni. A tervek szerint a Lövérek új, háromszintes temploma nyár végére készülhet el.

A Szent György-templom korhadt tetőszerkezetének cseréje két évvel ezelőtt kezdődött. A közel 40 millió forintba kerülő beruházáshoz a Győri Egyházmegye 10 millió forintot, a soproni önkormányzat másfelet, míg a hívek eddig mintegy hárommilliót gyűjtöttek össze. Ez az összeg csupán arra volt elegendő, hogy a dómtemplom tetőszerkezetének a fele újulhatott meg. A munkálatok befejezéséhez a plébánia most 10 millió forint kormányzati támogatást nyert, de ugyanennyit kaptak a püspökségtől is.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hiába a tiltás, volán mögé ült a soproni sofőr

A rendőrök a férfit előállították, majd őrizetbe vették. Tovább olvasom