Kisalföld logö

2017. 10. 22. vasárnap - Előd 9°C | 14°C Még több cikk.

Táblával jelzi a hiányosságokat

Sopron - Göcsei Sándor, az egyik lakó már az Ady Endre út felújításakor is jelezte a városházának a kivitelezők szerinte nem megfelelő munkáját. Észrevételeit házuk előtt táblára is kiírta.

Göcsei Sándor az Ady Endre úton lakik, s ő is örült, amikor a kivitelezők hozzáláttak az úttest és a járda helyreállításához.

– Örömöm nem tartott sokáig, amikor láttam, gurulós betont alkalmaztak, nem szinteztek, nem is tömörítettek – mesélte az ácsmester foglalkozású férfi. – Ezeknek súlyos következményei lehetnek, hiszen szétfagyhat a nagy hidegben, jövő tavasszal majd megláthatják az illetékesek.

Fohászkodom, hogy ne legyen igazam. Más hiányosságot is tapasztaltam. Az előttünk lévő járdaszakasz zöldterület, amelynek szélére az útfelújítás során építési törmeléket, agyagbuckás, szemetes töltést raktak, egyenetlenül. Aztán az autóbejárókat leaszfaltozták, kivéve a miénket.

Göcsei Sándor táblára is kiírta háza előtt, milyen problémák foglalkoztatják az Ady úttal kapcsolatban. Fotó: Magasi
Göcsei Sándor táblára is kiírta háza előtt, milyen problémák foglalkoztatják az Ady úttal kapcsolatban. Fotó: Magasi

Vajon miért maradt ki ez a rész? És még egy észrevétel: a gázbekötés aknája az úttest szélén van, a szegély mellett, esőben 3–4 centis víz áll rajta. Télen majd a sós ˝lötty˝ miatt esetlegesen tönkremehet. Erre is felhívtam az illetékesek figyelmét, de egyelőre választ nem kaptam.

– A kivitelező Közgép Zrt. a szerződésben a teljes munkára 12 hónap jótállást vállalt, amely mellett a polgári törvénykönyv szerinti szavatossági kötelezettség is terheli – válaszolta portálunk megkeresésére Kerekes Attila városi főmérnök. – Amennyiben később hibák keletkeznek, azokat a kivitelező saját költségén fogja megjavítani. Az aszfaltlejáró esetében a kivitelező annak idején ugyan jelezte, hogy hamarosan aszfaltoznak, de Göcsei úr ezt megelőzve maga rakta le gyephézagos betonelemekkel a háza előtti területet. Ettől függetlenül a kivitelezőt köteleztük a bejáró aszfaltozására, ami hamarosan meg fog történni. Minderről időközben már tájékoztattuk az illetőt.

Olvasóink írták

 • 18. NoBo 2009. október 28. 13:39
  „10. Ferinek: elég ostoba a hozzászólásod, hogy "Göcsei Úr mennyi hozzájárulást fizetett"

  Ugyanis:
  1: ez nem új szakasz, tehát miért kellene hozzájárulást fizetnie?
  2: elég pénzt fizetett -feltételezem- adóban a sok év alatt
  3: ha van autója, fizeti a súlyadót (teljesítményadót)
  4: ha tankol, abban is van erre vonatkozó adó...

  Úgyhogy:
  1: milyen jogon kérsz számon az út mellett lakóktól hozzájárulást
  2: az, hogy az erre befizetett adókat másra ba**ák el, az egy külön story...

  Üdv:
  egy másik Ady E. úton lakó”
 • 17. jánosi 2009. október 23. 14:29
  „Annyi tábla nincs amennyi kellene a felsoroláshoz.”
 • 16. kumpala 2009. október 23. 09:36
  „A parkolósáv persze megint kimaradt. Minek az, majd megáll mindenki a forgalmi sávban, a többiek meg hadd szlalomozzanak. Ez persze nem az ő hibájuk, aki ott lakik vagy ott van dolga az nem tud másképp megállni. Mennyivel praktikusabb és persze biztonságosabb lett volna a sár és gazsáv helyett parkolóöblök létesítése, nem? Még a hely is adott lett volna, bőven. Nem értem, hogy maradhat ez mindig ki. Az illetékesek még nem jártak mondjuk Siegendorfban? Biztos nem, mert akkor még aszfaltozni is megtanultak volna.”
 • 15. józanparaszt 2009. október 23. 09:34
  „4.-hez : a Halász utcában ráadáasul helyenként úgy festették fel a parkolókat a GYALOGjárdára, hogy ott babakocsival lehetetlen közlekedni. Persze ezzel a kapzsi és csak autóval közlekedő "okosok" nem törődnek. Kiváncsi vagyok arra is, hogy vajon a kijelölt parkolókat a Holding takarítja (hótól, szeméttől..), vagy a lakókat büntetik, ha nincs letakarítva? Mert ugye ha autóparkoló, akkor már nem járda........”
 • 14. atika61 2009. október 23. 07:21
  „A Csengeri utcát is végig lehet nézni. A " virágosított " sáv. Én ilyen munkát nem mertem volna kiadni a kezeim közül, pedig nem szakmám a kertészet. Természetesen minősíti az átvevőket is, mert a szar munkát átvették.
  Gondolok itt arra, hogy a termőföld helyett, "természetesen holt zicher, hogy a számlán termőföld szerepel", valahonnan hoztak építkezésből származó első osztályú törmelékes, agyagos földet. A gyepnek ez ugyebár kellemes altalaj. Bocsika, tévedtem: a gaznak.
  Ez tapasztalható az első szakaszban elvégzett munkán is.
  Arról nem is beszélve, hogy azt duplán asztfaltozták. Valakik itt is jól jártak, működött a mutyi!!!
  Arra aztán már eszük sem volt, hogy a széles járdából legalább 1m szélességben leválasszanak a kerékpárosoknak egy sávot.
  Ahhoz viszont van gógyijuk, hogy gusztustalan és szerintem törvénytelen módon telefestegetik az állomás környékét parkolóhelyeket kijelölve. Szerintem nincs az az ember, aki meg tudná magyarázni, hogy a beszedett díj után az autós mit fog kapni ellenszolgáltatás gyanánt. Mert ugye a mai világban a leadózott forintjainkért szeretnénk kapni is valamit. Ebben az esetben pedig csak az működik, hogy a pénzt beszedi a város ellenszolgáltatás nyújtása nélkül.”
 • 13. atika61 2009. október 23. 07:02
  „Szerintem egyszerűbb lenne a munkát úgy elvégezni, hogy ne legyen szükség a garanciális javításokra.
  Még mindig kell legalább 30 év, hogy a fejekben rend rakassék........DDD”
 • 12. Intel 2009. október 22. 19:10
  „10.
  Az úri embernek teljes mértékben igaza van, és joggal hívja fel a figyelmet hiányosságokra.
  Azt áruld el Nekem, hogy mikor Fodor átvette a város vezetést, azt nyilatkozta, hogy Walterék nagyon rossz minőségű utakat építettek.
  Ők kivizsgálnak mindent majd, és csak minőségi utakat építenek majd!

  Szerinted ez minőségi munka???
  Szerinted a Híd utca minőségi munka???
  Ilyenkor hol van a város vezetés???
  Miért fizetnek több százezer ft-os fizetésekkel mérnököket???

  Kérem válaszolj a kérdéseimre!
  u.: Buta szerintem Te vagy, mivel rosszul értelmezted írásomat...”
 • 11. egysoproni_ 2009. október 22. 18:26
  „Az Ady Endre utcát nem teljes hosszában újították fel hanem csak a 129-es házszámig. Arról nem is beszélve, hogy némely helyen a járda csak ki van foltozva és nem lett újra aszfaltozva...”
 • 10. Feri1 2009. október 22. 17:57
  „Azért arra kíváncsi lennék, Göcsei úr mennyi hozzájárulást fizetett az út miatt, vagy a kapubejáró miatt, mint ahogy az önrészt elkérik mindenhol.
  Intel
  Kerekes úr valószínű több útépítést látott, mit egy szakács, eladó v. ács. És ezt nem bántásból mondom.
  Intel hozzászólásod alapján elmondom rólad, hogy egy rosszindulatú egyszerű buta ember vagy, aki politikát kever ( ráadásul szoci) mindenbe!
  UFF”
 • 9. kertész 2009. október 22. 16:58
  „És ezért a gyatra munkáért plusz 30 milliót kaszált be az építő.Igaz Mágel megmagyarázta:a kormány hibás mert ők csak erre voltak képesek.”
 • 8. Intel 2009. október 22. 16:14
  „***moderálva***”
 • 7. Jandex 2009. október 22. 13:29
  „5. hozzászólás miracle
  Majd a Göcsei Úr tesz róla,hogy ne menjen tönkre semmi!!! :))) /azt észre sem vette,hogy egy sárfolt van az aszfalton,az oszlop mellett!!!/ :)))))))))”
 • 6. Auriana 2009. október 22. 11:52
  „Sok esetben nem is magától megy tönkre az út, hanem 7 hónap múlva jönnek a gázvezetékesek, felbontják az új aszfaltot. Ahogy tudják, utána megfoltozzák. Aztán 3 hónap múlva megint felbontják, valami más okból, majd visszatoldozgatják. Télen meg a foltozgatásokba belemegy a víz, szétfeszíti a jég, kitöredezik-szétmállik. Következő évben megint mennek, felbontják az egészet, újraaszfaltozás, hogy 7 hónap múlva ugyanúgy felbontsák-visszafoltozgassák a gázvezetékesek-UPC-sek mittudomén, kik. Így megy a körforgás, évről évre Sopronban, nagyon sok utcában.”
 • 5. miracle 2009. október 22. 11:37
  „A mi utcánkban 4 év alatt nem hogy nem ment tönkre, hanem tökéletes.
  Igaz a forgalom kisebb. De ugyebár, ha rosszul van megcsinálva 0 forgalommal is tönkremegy (fagyás stb)”
 • 4. egysoproni_ 2009. október 22. 11:21
  „Az 1 év lehet, hogy kevés, de a 10 év meg lehet sok lenne a jótállást tekintve. 10 év alatt tönkre megy az aszfalt akár hogyan is van megcsinálva az adott út. A törvény szerint a jótállás minimum 1 év lehet, igaz a maximuma nincs megszabva. Emlékezzetek... én anno az átadás után is mondtam már, nem megfelelő a minőség... Arról nem beszélve, hogy a közművek nem lettek kicserélve ami hamarosan bontásokhoz fog vezetni! A Halász utca is egy ramaty munka, majd nézzétek mag tavasszal amikor elolvad az esetleges hó és már nem lesz fagy.”
 • 3. Tapmancs 2009. október 22. 11:13
  „Lobbo71

  Mutyiországban már csak így megy. Aztán ha a Kisalföld másfél év múlva megkeresi a várost hogy megint akkora gödrök vannak mint felújítás előtt, nyugodt szívvel nyilatkozzák majd hogy minden a szerződés szerint történt. Aztán kiírnak újra egy (konkrét cégre szabott) közbeszerzési eljárást...”
 • 2. miracle 2009. október 22. 11:13
  „Legalább 10 év garanciát kellene előírni az utakra úgy általában, mindjárt jobban csipkednék magukat.”
 • 1. Lobbo71 2009. október 22. 10:13
  „1 év jótállás? Csodálatos. Aztán megint jöhetnek a haver cégei 1 év múlva és újra lehet tömni őket milliárdokkal. Normális országban nem egy évre építenek utat.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Összefogtak az iskoláért

Harka - A szülők festettek, mázoltak, sőt, bútort is készítettek a harkai iskolában. Társadalmi… Tovább olvasom