Kisalföld logö

2016. 10. 23. vasárnap - Gyöngyi 5°C | 15°C

Sztárokkal igazi a falunap - áldozni kell a közösségre

Nyári hétvége nem telhet el anélkül, hogy falunapról, rendezvényről hírt ne adnánk. Mint megtudtuk: ezek nem elsősorban a turistáknak szólnak, sokkal inkább a helyiek szórakoztatását, a közösségformálást szolgálják.

A nyári hónapokban a megye kisebb települései sem maradnak programok nélkül. A polgármesterek szerint ugyanis, ha keveset is, de áldozni kell a közösséget összetartó rendezvényekre.

– Azoknak is ˝jár˝ a szórakozás, akik nem juthatnak el máshová – fogalmazott Bozsvári István, Fertőszéplak polgármestere. – Évente mintegy kétmillió forintot különítünk el a programokra, ennek háromnegyedét a falunapra költjük. Augusztus második hétvégéjén tartjuk az eseményt, a műsor összeállításánál figyelembe vesszük a lakossági igényeket, sztárvendéget is hívunk, mert szeretnénk, ha mindenki jól érezné magát – tette hozzá.

A 938 lakosú Nagylózson csak áhítoznak a fővárosi művészekre. – Évek óta szeretnénk valami ˝nagy nevet˝ idecsábítani, de ez most is csak álom marad. Egyre kevesebb pénz jut az augusztus 20-i falunapra, alig több mint háromszázezer forintot tudunk rászánni, ebből sztárokat fizetni képtelenség. Szerencsére a lakosság megértő, a civil szervezeteink aktívak, így helyi fellépőkkel szórakoztatjuk a nagyérdeműt – mondta Vezér Beáta jegyző.

A polgármesterek szerint ugyanis, ha keveset is, de áldozni kell a közösséget összetartó rendezvényekre.
Harkára hívnak sztárokat is, de a koncertért fizetni kell, tudtuk meg Szabó Károly polgármestertől, aki elmondta, 1990-ben kapták vissza a régi nevüket, s ezt ünnepelték meg az első falunapon, ami mára hagyománnyá vált. Június utolsó hétvégéjén lesz a programsorozat, amin fellépnek helyi és környékbeli kultúrcsoportok, sztárvendégek is. A legtöbb rendezvény ingyenes, de a Lord együttes műsorára belépőjegyet kell váltani, hogy ki tudják fizetni a zenekar fellépti díját. Szerencsére a helyi vállalkozók a költségekből kiveszik a részüket, így szinte minimális ráfordítással tudják megszervezni a falunapot.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Az önkormányzat és a civil szervezetek is segítenének a rászorultakon

Nagy Tamás soproni önkormányzati képviselő az MDF Soproni Szervezetével és több civil szervezettel… Tovább olvasom