Kisalföld logö

2017. 08. 21. hétfő - Sámuel, Hajna 13°C | 22°C Még több cikk.

Szőlőprést állítottak fel a körforgalomban

Sopron borváros. Ezt jelképezi most már egy hatalmas szőlőprés is, melyet a Győri úti körfogalom közepén helyezett el a város önkormányzata.
Beköszöntött a szüret ideje, a borosgazdák szedik az érett fürtöket, készül a Sopronnak hírnevet szerző nedű. Hogy ne csupán hírében éljen – hanem valójában is teret nyerjen – Sopron borvárosi mivolta, az önkormányzat jelképül egy hatalmas szőlőprést állított fel a városba vezető Győri úti körforgalomban.
A szimbólum ötlete a Soproni Hegyközségi Tanácstól ered, ehhez csatlakozott Walter Dezső polgármester, akinek rokonságában lelhető fel a kihelyezett szőlőprés eredetije.

– Az 1780-ban készült prés a Kolostor utca 5. szám alatt, nagyapám öccsének pincéjében található. Szakemberek azonban úgy vélték, szűk egy év alatt elporladna a több mint kétszáz éves eszköz, ezért annak másolata került kihelyezésre – mondta Walter Dezső a prés tegnapi átadásán. Majd kifejtette: szép sorban, a többi közlekedési csomópontban is szeretnének elhelyezni egy-egy, a városra jellemző szimbólumot. Így például felmerült az ötlet, hogy a Balfi út és az elkerülőút találkozásánál kialakítandó körforgalom közepére egy kis vadászles kerüljön.
A polgármester végül hozzátette, várják a városlakók javaslatait is, mely jelképekkel formálhat leginkább képet önmagáról Sopron.

Szüreti útfelújítás

A városvezetés ígéretet tett arra, hogy minden évben felújít egy szőlősgazdák által használt dűlőutat, hogy azon könnyebben közlekedhessenek, főleg a szüreti nagy munkák idején. Idén az 5,2 kilométer hosszú Fehér utat hozta rendbe az önkormányzat saját költségvetéséből.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ésszerű, átlátható magánosítást

Kihelyezett elnökségi ülést tartott tegnap délután Sopronban a Magyar Demokrata Fórum. A rendezvényt… Tovább olvasom