Kisalföld logö

2018. 01. 20. szombat - Fábián, Sebestyén -3°C | 6°C Még több cikk.

Szociális munkáért díj az ápolónőnek

Petőháza - A Szociális és Munkaügyi Minisztériumban október 23. alkalmából szakmai kitüntetést vehetett át a közelmúltban nyugdíjba vonult petőházi Asztalos Gyuláné, aki az elmúlt tíz évben a fertődi Mentes Mihály Idősek Otthonának vezető ápolója volt.
– Nagyon örülök, hogy annak idején ezt a pályát választottam. Megszerettem az idős embereket, és most, hogy szeptember elsejével nyugdíjas lettem, hiányzik az eddigi munkám – meséli Asztalos Gyuláné, aki október 23. alkalmából az idős emberek ellátása területén kifejtett kiemelkedő szolgálata elismeréseként Szociális Munkáért Díjban részesült.

Asztalos Gyuláné a Szociális és Munkaügyi Minisztériumban vehette át a kitüntetést.
Asztalos Gyuláné a Szociális és Munkaügyi Minisztériumban vehette át a kitüntetést.

– Negyven éven át dolgoztam ápolóként idősek közelében. Nagylózsról származom, ott kezdtem a pályám, majd Fertőszentmiklósra, később Fertődre, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Gondviselés Házába, a Mentes Mihály Idősek Otthonába kerültem. Örülök a miniszteri elismerésnek, ezt a munkát nyugdíjasként sem tudom abbahagyni. Tizenkét éve vagyok a petőházi Nefelejcs Nyugdíjas Klub Egyesület elnöke, és azt tervezem, hogy emellett bekapcsolódom az öregeknek nagy biztonságot, segítséget jelentő jelzőrendszeres házi segítségnyújtás hálózatába is és vállalok egy-két ügyeletet.

A vezető ápolónő munkájának elismerését a fertődi idősek otthonának igazgatónője, dr. Földváryné Istvánffy Eszter kezdeményezte.

– Abban, hogy a fertődi otthon elindulhasson, nagy szerepe volt Asztalos Gyulánénak. Együtt tettük le az alapokat. A személyisége, életszemlélete különösen alkalmassá tette erre a munkára, már most nagyon hiányzik az eddigi gondozottjainak – tette hozzá az igazgatónő.

Olvasóink írták

 • 3. Egy petőházi 2008. október 27. 16:19
  „Drága Piroska Nénink!

  Nagyon sok szeretettel gratulálunk és minden jót kívánunk Önnek! :)

  Egy büszke petőházi

  Ui.: jasper-nek üzenem: pályát tévesztettél vagy tanulnod kellett volna...”
 • 2. jasper 2008. október 26. 14:58
  „ÉN22évet dolgoztam egy munkahelyen,mégsem tüntettek ki soha.Talán mert segédmelós voltam,egy vágóhídon,.A SZARBA NYÚLKÁLÁS nehezebb meló mint tiszta ruhába sétafikálni?én nem az utóbbit díjaznám!!!”
 • 1. Újkéri 2008. október 26. 14:30
  „Kedves Piroska! Szeretettel gratulálunk, további jó egészséget, sok sikert kivánunk.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Külső cégre bízzák a városüzemeltetést

Fertőd - Miután a fertődi közgyűlés megszüntette a városgazdálkodási kft.-t, a közeljövőben… Tovább olvasom