Kisalföld logö

2018. 02. 20. kedd - Aladár, Álmos -1°C | 1°C Még több cikk.

Szexről és drogról beszélt Caramel a soproni gyermekotthonban

˝Nem menő partnert cserélgetni és drogozni˝ - mondta a prevenciós foglalkozáson Caramel a fiataloknak.
A népszerű énekes, Molnár Ferenc Caramel a soproni gyermekotthon állami gondozott lakóihoz látogatott csütörtökön, hogy segítsen egy fiatalokat célzó prevenciós programban.

Caramel, aki példakép a hátrányos helyzetű gyerekek számára, őszintén beszélgetett a fiatalokkal szexualitásról, védekezésről és drogokról.

A prevencióra különösen nagy szükség van az állami gondozott fiatalok körében, hiszen kutatások szerint a gyermekotthonban élők közül háromszor annyian próbálták már ki a marihuánát, mint családban élő kortársaik, és csak minden harmadik védekezett szexuális együttlét alkalmával.

Caramel a soproni gyermekotthon lakóinak körében.
Caramel a soproni gyermekotthon lakóinak körében.

A Generali a Biztonságért Alapítvány idén indult kezdeményezése keretében 12 gyerekotthonba viszi el prevenciós programját drog és szex témakörében.

A három részes beszélgetéssorozat alkalmával szakértők segítségével tabutörő módon, a nevelők és egyéb felnőttek szigorú kizárásával, biztonságos körülmények közt beszélhettek mindezekről az otthon lakói Sopronban.

„Ti sokkal kiszolgáltatottabbak vagytok ilyen veszélyeknek, mint a drog és a korai szexuális élet. Úgy tűnhet, cool drogot és alkoholt fogyasztani, pedig a testi függőségen túl az emberi kapcsolatok rovására is mehet a drogozás.

Nemcsak a nem kívánt terhesség, hanem a nem kívánt abortusz is nagyon kemény ügy. Nem menő partnert cserélgetni és drogozni" - mondta a záró foglalkozáson Caramel, aki Törökszentmiklóson nőtt fel nehéz körülmények között és pozitív szerepmodell lett a hátrányos helyzetű fiatalok számára.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A nemzetiséget képviselik Sopronból

A Soproni járásból Payrits Ferenc és Völgyi Géza horvát, Irinkov Mihály bolgár, Taschner Tamás… Tovább olvasom