Kisalföld logö

2017. 07. 24. hétfő - Kinga, Kincső 20°C | 30°C Még több cikk.

Szeretetakció - Segítő kezet nyújthatunk

A Tómalom-Híd alapítvány azért jött létre, hogy segítő kezet nyújtson a Tómalom utcai Fogyatékos Gyermekek Otthona lakóinak.

Az alapítványon keresztül lehetőség nyílik arra, hogy a jó szándékúak támogassák a legelesettebbeket.

– A Fogyatékos Gyermekek Otthona lakói nem tehetnek arról, hogy az élet ilyen sorsot szánt nekik. Hiába szállnak felettük is az évek, ők mindig gondozásra szoruló gyerekek maradnak, a maguk kis világával.

Ugyanakkor e gyerekeknek is szükségük van arra, hogy jobban kinyíljon előttük az élet. Ezt a célt szolgálva hoztuk létre a Tómalom-Híd Közhasznú Alapítványt, amelyben mind a kuratórium tagjai, mind az adminisztrációt végzők önkéntes és térítésmentes munkát végeznek – fogalmazott Kocsis Jánosné, a kuratórium elnöke.

Kocsis Jánosné alapítványi elnök szinte napi kapcsolatban van a Tómalom utcai Fogyatékos Gyermekek Otthona lakóival. Tudja, mire van szükségük. Fotó: Magasi
Kocsis Jánosné alapítványi elnök szinte napi kapcsolatban van a Tómalom utcai Fogyatékos Gyermekek Otthona lakóival. Tudja, mire van szükségük. Fotó: Magasi

– Az intézmény vezetésével szorosan együtt- működve segítjük a gondozottak életét, például kirándulás, üdülés, sport- és kulturális rendezvények finanszírozásával, vagy élelmezésük jobbításával. A közel két évtized alatt értünk el sikereket, pályázatokat is nyertünk. Bevételeink az adók egyszázalékos felajánlásából, adományokból és eredményes pályázatokból állnak. Az elmúlt évek gazdasági válsága viszont kedvezőtlenül érintette az intézmény, s persze az alapítványunk költségvetését is. Pedig érezzük, hogy egyre nagyobb szükség van az alapítványi támogatásra napi szinten például az élelmezésben, tárgyi eszközökben. Ezért is fordulunk most újból a jó szándékú emberekhez, hogy az egészségügyi okokból eredően súlyosan hátrányos helyzetű gyermekek jobb körülmények között, még több gondoskodásban részesülhessenek.

A Tómalom-Híd alapítvány (Sopron, Tómalom utca 23., számlaszám: 17600011-00629504- 00200004) azért jött létre, hogy segítse az otthon lakóit. – A kuratórium nevében már most köszönetet mondok mindazoknak, akik anyagiakkal, tartós élelmiszerrel, zöldséggel-gyümölccsel, édességgel, ágyneműkkel, matracokkal, gyógyászati és fejlesztőeszközökkel, valamint egyéb más, hasznos felajánlásokkal segítik a legelesettebbek életminőségének javítását – zárta Kocsis Jánosné kuratóriumi elnök.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A diabétesz világnapjára emlékeznek

A Soproni Cukorbetegek Egyesülete november 14-én 10 órától a GYIK Rendezvényházban nyilvános… Tovább olvasom