Kisalföld logö

2017. 01. 21. szombat - Ágnes -9°C | 1°C Még több cikk.

Szentmisével avatják fel a tornatermet

Elkészült a Szent Orsolya Római Katolikus Általános Iskola, Gimnázium és Kollégium tornaterme, amely felváltja az eddig használt tornaszobákat és méltó otthona lehet az iskola ünnepi rendezvényeinek is.

A soproni Szent Orsolya Római Katolikus Általános Iskola, Gimnázium és Kollégium új, minden igényt kielégítő tornateremmel gazdagodott. A többfunkciós létesítményt holnap adják át.

˝Eddig három, egyenként körülbelül hetven-nyolcvan négyzetméteres tornaszobánk volt csupán, ezek helyett építettünk egy teljesen új tornatermet˝ – tudatta dr. Kovács András igazgató. ˝Régóta igény volt már erre, hiszen a testnevelésórák foglalkozásait behatárolták az eddigi lehetőségek. Emellett olyan helyiségre is szükségünk volt, ahol egy időben az összes diák elfér. Nemcsak sportcélokra használjuk tehát a tornatermet, méltó helyre kerülhetnek az iskolai ünnepélyek is˝ – tette hozzá.

A nyolcszáz fő befogadására alkalmas tornaterem összköltsége mintegy 190 millió forint volt.

˝Egy teljes szárnyat elbontottunk, ennek kibővített helyén épült meg a terem. A küzdőtér háromszázötven négyzetméter, ehhez egy ötven négyzetméteres lelátó is tartozik. Egy hetven négyzetméteres edzőterem, valamint egy kilencven négyzetméteres sportudvar is létesült. Emellett a legkisebbekre gondolva egy játszóudvart is kialakítottunk˝ – mondta el az igazgató.


A tornatermet szombaton 10 órakor püspöki szentmisével avatják fel. Ezt követően a gyermekek birtokba veszik a létesítményt, 13 órától kosárlabda-mérkőzés veszi kezdetét.

Olvasóink írták

 • 20. molyhos_tölgy 2010. március 12. 23:33
  „az épületszárny lebontásról csak annyiitttt, h a két egymás fölött elhelyezkedő pici tornatermecskét bontották el, hogy helyére épüljön tornacsarnok. a 130millát meg nem a zsebéből rántotta ki a püspök: pályázatok, hívek adománya stb.(pár éves folyamat). azért ezen elkéne gondolkodni egy kicsit, mert az egyház se olyan marha gazdag mint sokak ezt gondolják. ezt a pár sor úgyéreztem muszáj volt megírnom, annak elenére, hogy nem vagyok megelégedve az oktatásuk színvonalával.”
 • 19. hozsuzs 2010. március 10. 16:52
  „"A sok beszédben elkerülhetetlen a vétek, de a ki megtartóztatja ajkait, az értelmes." (Salamon király)”
 • 18. vitriol2 2010. március 10. 05:59
  „oké" ssmd 2010.03.09. 08:29 "hallgatásod azt jelenti, hogy mostmár érted, hogy miről is irtam?”
 • 17. vitriol2 2010. március 09. 10:15
  „ssmd 2010.03.09. 08:29 ugye ezek a sorok "kimaradtak" a reagálásom "feldolgozása" során:
  "senki nem irigyeli az iskolának fejlesztést-mi sem ezt kritizáltuk, hanem azt, hogy az egyházatok élükön a fő-és megyei -egyházvezetökkel- állandoan "panaszkodtok"- közben az egyházatok vezetöi elképesztö poma- igen POMPA közt "éldegélnek"
  és csak ez jutott el Önhöz:"(az én adopénzemből is)."”
 • 16. ssmd 2010. március 09. 08:29
  „13. vitriol2 >>
  Az egyházi fenntartású oktatási, szociális és kulturális intézmények állami feladatokat vállalnak át - amihez az állami finanszírozást törvény (és nemzetközi megállapodás) biztosítja és szabályozza - illetve szabályozná, mert az előző 8 éve kormányai azt rendre nem tartották, nem tartják be.

  Ha már azt kifogásolja, hogy az Ön adóforintjait is ilyen közcélokra költik, jelzem: szívesen megtanítjuk helyesen írni magyarul, cserébe a támogatásáért :o)”
 • 15. ssmd 2010. március 09. 08:20
  „Kicsik és nagyok is sporttal avatták fel a tornatermet. Képek erről:

  Birtokba vették a tornatermet az alsósok:
  http://sztorsolya.sopron.hu/spgm/index.php?spgmGal=09_10/kicsik_export

  Kosarazással avatták fel a tornatermet - Fotó: Zieger Barna:
  http://sztorsolya.sopron.hu/spgm/index.php?spgmGal=09_10/nagyok_export”
 • 14. Judieee 2010. március 08. 15:19
  „Nekem volt szerencsém a római fürdőt diákként látni a pincében, lenyűgoző, de sajnos nem tudok róla, hogy látogatható lenne. A csillagvizsgálóból pedig páratlan kilátás nyílik a városra. Gondolom ha a gyerekek oktatásához megfelelő körülményeket biztosítani tudták, erre is fognak pénzt áldozni, erejükhöz képest.”
 • 13. vitriol2 2010. március 08. 06:21
  „4. marec 2010.03.06. 01:00 -nak miért"Igen nagy butaságról és embertelenségről" irok mikor ezt irtam
  "ha a Ti isteneteknek megfelelő "nevelést" akartok, hát költsetek a "saját" pénztárcátokbol."? és miért irtátad szintén a fenti sorokat "jane"-nek mikor ö is csak azt irta le ami a valoság vagyis :"És még azt állítják, hogy nincs pénz, mert ez már nem szükséges, hanem luxus." tudod kedves "marec" és hozzá hasonlo "beirok: senki nem irigyeli az iskolának fejlesztést-mi sem ezt kritizáltuk, hanem azt, hogy az egyházatok élükön a fő-és megyei -egyházvezetökkel- állandoan "panaszkodtok"- közben az egyházatok vezetöi elképesztö poma- igen POMPA közt "éldegélnek" (az én adopénzemből is).Érteitek ugye???
  tehát továbbra is "magatokra" a magatok pénzét költsétek!!!”
 • 12. bobo 2010. március 07. 15:49
  „Nem tudom, ki hallott róla, de egy római fürdő maradványai is megtalálhatóak az épület pincéjében. Jó lenne tudni, mikor látogatható, a csillagvizsgálóval együtt.”
 • 11. ssmd 2010. március 07. 14:14
  „Fényképek a felszentelésről és a felépítés menetéről itt tekinthetők meg (az elsőn a videóportál még dolgozik, hamarosan):

  http://sztorsolya.sopron.hu/teljes_hir.php?id=164

  Az első két hozzászóláshoz:
  Az egyházaknak járó finanszírozást szabályozó megállapodás alapját jelentő vatikáni egyezményt a Horn-kormány kötötte - ezt az utóbbi nyolc év kormányai rendre nem tartották be. Aktuális cikk erről a Népszabadságból - talán nem vádolható "klerikális reakcióval":
  http://nol.hu/belfold/20100304-megcsapolt_egyhazi_penzek”
 • 10. CsabaKiraly 2010. március 07. 10:19
  „Sporolok az n-betukkel :-)”
 • 9. CsabaKiraly 2010. március 07. 10:18
  „Hala Istennek vanak meg Magyar Kereszteny iskolak.”
 • 8. coolzsu 2010. március 06. 14:42
  „ahogyan jómagam annak idején még az átkosban oda jártam, most az egyházi iskola gárdáját erősítik az én gyermekeim is, és mindannyiunk nevében is hálásak vagyunk az egyházmegyének, a magántámogatóknak, az adójuk 1%-t felajánlóknak, a két kezükkel segítő szülőknek és diákoknak az új létesítményért - a tanárok, a vezetők, a hitoktatók egysége, összefogása hozott olyan gyümölcsöt, ami - mint lentebb látható - megint csak irigységet szül... ronda egy nép vagyunk, ahelyett, hogy örülnénk egy ilyen szép sikernek, megint csak a vita, a gyűlölködés tör ki egyesekből... részemről büszke vagyok rá, hogy a gyermekeim ilyen emberek keze alatt érhetnek értékes felnőtté, és remélem, még sok-sok nemzedék élvezheti Lehel tanár úr vezetésével az órákat ott”
 • 7. Judieee 2010. március 06. 14:03
  „Én még a tornaszobákba jártam tornaórára, néha elég rázós volt 25 társammal együtt mozogni, de nem volt más lehetőség. Zsuzsa néni és Lehel tanár úr megpróbáltak mindent, hogy így is megszerettessék velünk a mozgást. Remélem sok örömük lesz az új tornateremben.”
 • 6. janika 2010. március 06. 10:04
  „Hát csak imátkozzanak! Gondolják,hogy Bajnai is meghallja?- és, akkor dől lé! Persze ha Isten hallja meg akkor dől az áldás! Cak agyon ne nyomja a hozzá rimánkodókat.”
 • 5. hozsuzs 2010. március 06. 08:59
  „csatlakozom az előttem szólókhoz (marec, Lárika)! Szánalmas!”
 • 4. marec 2010. március 06. 01:00
  „Igen nagy butaságról és embertelenségről tesz tanúbizonyságot az első két hozzászóló, akik ahelyett, hogy örülnének annak, hogy egy normális szellemben működő iskola diákjai számára alapvetőnek számító lehetőségek teremtődnek meg, ahelyett, hogy a saját erkölcsi nyomorukat megtartanák maguknak, felkeresik a Kisalföld honlapját, és veszik a fáradságot, hogy szánalmas módon hangot adjanak irigységüknek és saját szegénységi bizonyítványuknak. Az ilyen embereket sajnos csak sajnálni lehet - ha a megvetésen felülemelkedünk -, mert életük végéig irigykedniük kell valakire. Hát csak rajta.
  Én a részemről nagyon örülök az új tornateremnek, és csak jó egészséget tudok kívánni a használatához. Legyen Isten áldása rajta!”
 • 3. Lárika 2010. március 05. 21:06
  „Nem szép dolog az irigység és az egészségnek is árt. Mi a problémátok azzal, hogy ezek a gyerekek végre egy normál méretű tornatermet kapnak, ami az állami iskoláknak már régen megvan?”
 • 2. vitriol2 2010. március 05. 16:54
  „hát igen a nyomorgo- a szocik által nyomorgatott egyházak:
  ˝Egy teljes szárnyat elbontottunk, ennek kibővített helyén épült meg a terem. A küzdőtér háromszázötven négyzetméter, ehhez egy ötven négyzetméteres lelátó is tartozik. Egy hetven négyzetméteres edzőterem, valamint egy kilencven négyzetméteres sportudvar is létesült"
  Most azt válaszoljátok, hogy ez "saját" pénzből van, hát hajrá . továbbra is ha a Ti isteneteknek megfelelő "nevelést" akartok, hát költsetek a "saját" pénztárcátokbol.”
 • 1. jane 2010. március 05. 16:00
  „És még azt állítják, hogy nincs pénz, mert ez már nem szükséges, hanem luxus.”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A holding telephelye még idén elkészül

Tovább fejleszti Lófuttató utcai telephelyét a Sopron Holding Zrt. A beruházás a tervek szerint még… Tovább olvasom