Kisalföld logö

2018. 06. 18. hétfő - Arnold, Levente 18°C | 26°C Még több cikk.

Szent György-nap a Hunyadiban - fotók

„Jól rendelték azt az Istenek", hogy április 23-án Szent György-napon a Hunyadi felett Ragyogjon a Nap az égen…

….bár a reggel még csepergős volt, a nap is csak a felhők mögül kandikált, de hálásak lehetünk, hisz mire a forgatag elindult, már napsütéses szép idő lett.

Reggel 6 órától hangos volt az iskola épülete, udvara. Szorgos kezek hordták a padokat, székeket. Készült a színpad, a hangosítás. A konyhában a szülők a húst vágták, készítették Palkovits Tamás tanár úr kezei alá a gulyás alapanyagait, déltől már ínycsiklandó illatok keringtek a levegőben, rotyogott az ebéd a gulyáságyúban.

Áhítatra teljesen benépesült iskolánk udvara: gyerekek, szülők, árusok, vendégek serege lepte el a teret.

A hagyományőrző családi napot Rajnai Károly igazgató úr, Kadlecsik Zoltán iskolalelkész és Móritz Adrienn Diákönkormányzatot vezető pedagógus, a Szent György-nap szervezője nyitotta meg.

Tanulóinkat énekkel köszöntötték Németországból, Ansbachból érkezett vendégeink.
Szent György-nap a Hunyadiban

A színpadon ezután egymást követték a műsorszámok: a 2.D KÉZ osztály színdarabot adott elő, az ARANYHALACSKA napközis csoport táncolt, Jakab Jázmin verset mondott, a furulyaszakkör pedig színvonalas koncertjével zárta iskolánk Szt. György –napi köszöntését.

Garabonciás Együttes élőzenei koncertjét az Ümmögő néptáncegyüttes fellépése követte, majd KARATE és Acrobatikus rock’n roll bemutatóval szórakoztatták a nagyérdeműt.

Aki elunta az üldögélést, az a vásározók áruit nézegethette, vásárolhatta, vagy kézműves-foglalkozásokon vehetett részt. Ismét nagy sikere volt iskolánk virágvásárának is. Íjászat, focibajnokság, terápiás egyesület kutyás bemutatója, ugrálóvárak és élőcsocsó is várta a szórakozni vágyókat.

Az épületben az osztálytermek kiállító teremmé alakultak át, festmény, hobby és retro  kiállítást lehetett megtekinteni. „Repül a, repül a … „ címmel gyermek alkotó pályázatunk munkáit is bemutattuk.  A bátrak a hüllőkiállítás bemutatóin kígyókat, rágcsálókat, siklókat vehettek kézbe és megismerhették az állatok mindennapi szokásait.    

Iskolánk pincéjében megnyitotta kapuit SZABADULÓSZOBÁNK is, ahol Jónás történetén keresztül mutathatták meg ügyességüket, tudásukat, bátorságukat a vállalkozó szellemű felsőseink.        

A szép napsütés, a jó levegő, a vásári izgalom meghozta az étvágyat is. Jócskán fogyott a lángos, a kürtöskalács, szendvics és sütemény.

A Szent György-napi vásár beváltotta reményeinket, volt játék, móka, kacagás, boldogan futkározó gyerekek, mosolygó felnőttek. Örömünkre, volt tanítványainkból álló zenekar, a Péntek Délután, Tóth Samu vezetésével lépett fel, majd a JUVENTUS Fúvós Együttes műsorával zárhattuk ezt a vidám napot, ahová a televízió is ellátogatott.

Aki ott volt, biztosan így búcsúzott: Jövőre találkozunk ugyanekkor ugyanitt!

A szöveget és a fotókat Móritz Adrienn szervező-pedagógustól kaptuk.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

TeSzedd! Szemetet gyűjtöttek Agyagosszergényben is - fotók

TeSzedd! Szemetet gyűjtöttek Agyagosszergényben is - fotók
Agyagosszergényben idén is csatlakoztak a hulladékgyűjtő akcióhoz. Tovább olvasom