Kisalföld logö

2018. 06. 23. szombat - Zoltán 12°C | 20°C Még több cikk.

Szent Erzsébetre emlékeztek

Sopron - Szent Erzsébet születésének 800. évfordulójára emlékeztek tegnap Sopronban. Felavatták a Balfi utca és az Ikvahíd sarkán álló épületen elhelyezett emléktáblát és megáldották a felújított Szent Erzsébet-szobrot.
Sopronban a johanniták a XIII. században alapították meg a Szent Erzsébetről elnevezett első ispotályt és kórháztemplomot, amely 1796-ig működött. Az épület a Balfi utca és az Ikvahíd sarkán állt. Erre a ház falában elhelyezett Szent Erzsébet-szobor emlékeztetett. A barokk szobrocskát az évforduló tiszteletére felújították és egy emléktáblát is felavattak. A költségeket az önkormányzat és a Német Nemzetiségi Önkormányzat teremtette elő. Áldást mondott Horváth Imre városplébános, ünnepi köszöntőt pedig Fodor Tamás polgármester.

A Balfi utca és az Ikvahíd sarkán álló épület helyén volt az első soproni, Szent Erzsébetről elnevezett ispotály, amelyre tegnaptól emléktábla is emlékeztet. Fotó: Magasi Dávid

Az emléktábla-avatást megelőzően dr. Perjés Ottó főorvos tartott előadást Árpád-házi Szent Erzsébet a XXI. században címmel, majd ünnepi szentmise volt a Szentlélek-templomban.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Úthibák a Deák téren

Sopron - Sorra jelennek meg az úthibák a Deák téren, pedig alig két hónapja adták át. Emellett a… Tovább olvasom