Kisalföld logö

2018. 02. 21. szerda - Eleonóra 0°C | 1°C Még több cikk.

Székely Norbert volt a vendégünk

Jött kérdés a szövetségi kapitányi felkéréséről, az MKB Euroleasing kosárlabda csapat jövőjéről, saját nevelésű játékosokról. Aki válaszolt: Székely Norbert vezetőedző.


Milyen tervekkel vág neki a szövetségi kapitányi munkájának? Együtt csinálja tovább, vagy az MKB-től elköszön? Hogyan vág neki az MKB az idei szezonnak: hogy sikerült a felkészülés? Új játékosok? Milyen célokat tűztek erre a szezonra? (tornacipő)

– Egyelőre semmilyen tervvel nem vágok neki, mert a szövetségi kapitányi posztra még nem született meg a megállapodás. Ez egy felkérés, most kezdődik el a tárgyalás, amely végén megegyezés születhet.

Mindenképpen együtt! Az MKB Euroleasing a munkahelyem és a szívem Sopronhoz és a csapathoz van elkötelezve. Van egy magasztos cél, hogy a válogatottban saját országát képviselhesse az ember. Remélem, ez kijut nekem, de a kettő csak együtt működik.

Székely Norbert szerkesztőségünkben.
Székely Norbert a szerkesztőségünkben.


A következő két hétben sok munka vár ránk, de jó úton haladunk, hogy a csapat felkészülten várja a szezont. A csapat hál 'Istennek, hasonló, mint az elémúlt években volt. A szakmai munka folyamatosságát elősegíti, hogy nem volt jelentős változás. Az újak közül, az irányító Maya Miljkovics személyében szerb játékos érkezett, aki Vb-n és Eb-n képviselte az utánpótlást nagyszerű eredményekkel.

Rettentő jó csapatjátékosról van szó, akit nem szabad összehasonlítani az előző évben nálunk szerepelt Kethlin MacLeoddal. A másik új igazolás Varga Zsófi, aki Zalaegerszeg érintésével Nagykanizsáról került hozzánk. Vele, illetve a Mayával tovább fiatalodik a csapat. Dimanikus, okos játékosról van szó, aki 3-as és 4-es poszton egyaránt betehető.

Mint minden évben a céljaink változatlanok: minden mérkőzést megnyerni, edzeni jobban és többet, fejlődni egyénenként és csapatként.

Mi a fenéért nincs Honti Katán kívül más saját nevelésű játékosunk? Amúgy sok sikert továbbra is... (CsiiÖ

– Van más nevelésű saját játékosunk is. Törekedtünk arra, hogy euroligás klubként próbáljunk foglalkoztatni saját nevelésűeket is. Tavaly Horváth Lilla, idén pedig Licsaki Zsófi és Németh Alma is a kerethez tartozik. Őket igyekszünk pontos munkával beépíteni az csapatba, úgy, hogy az évek folyamán olyan meghatározó személyiségekké válhassanak, mint Honti Kata.

Szia Norbi!

Életem egyik legnagyobb élménye volt soproniként Salamacában szurkolni! A csapat hogyan élte meg azt a pár napot? Beszéltek még róla? Erőt ad a lányoknak és neked ahhoz, hogy ismét bekerüljetek a Final 4-ba? (Cerwin)

– Beszélünk róla! Hatalmas erőt ad a mindennapi munkához. Olyan közös élmény anyagot jelent, amely mindig összeköti ezt a közösséget. Beleértve a szurkolókat is. Az, hogy idén is bekerüljünk az F4-be már nem kisebb, hanem nagyobb csodának kell bekövetkeznie, de az álmunkat az elmúlt évben is valóra váltottuk...Edzőként nem csábítják külföldre? Ajánlat? Vagy csak a játékosokat hívják?

– Egyes edzők elmennek, míg mások nem. Nekem olyan helyen van Sopronban, ahol jól érzem magam. Ha egy mód van rá, akkor maradok, mert jó itt. Ha lesz egy lehetőség, ami visszautasíthatatlan, azt elvállalom. A rövid távú célok között az szerepel, hogy ebből a Sopronból csináljunk egy minél jobb csapatot.

Mit gondol, miért épp önre esett a választás? Fiatal, de mégis sikeres edző. (fanÖ

– Gondolom, ezt nem nekem kell megválaszolni. Azokaz az embereket, kellene megkérdezni, akik felelősek a döntés meghozatalában. Véleményem szerint olyasvalakit kerestek, aki fiatal és dinamikus, akinek van tapasztalata, a válogatottban is. Arról nem beszélve, hogy ismeri a játékosokat. Úgy tűnik, ezeknek én feleltem meg a legjobban. Hangsúlyozom: ez egy felkérés

Válogatott: mikor kezdődik? Első megmérettetés? (soproni szurkoló)

– A válogatott a következő évben Eb selejtezőket játszik. A közvetlen felkészülést a nyáron kezdi meg a csapat. Bár, egyelőre semmilyen megállapodás nem történt, zzért nem tudom a pontos programot. A bajnokság és a válogatott időben, nem üti egymást? (nóra)

– Nem. Vannak olyan országok, például a francia válogatottat is a Burges vezetőedzője irányítja, és ez ott jól működik. Más országokban a szövetségi kapitány nem klub edző.

A válogatott edzései hogy lesznek? Rendszeresen, vagy a mérkőzések előtt? Hol tartják? Budapesten, vagy ahonnan a legtöbb játékos érkezik? (Lala 23)

– Ebben a pillatanban megválaszolhatatlan kérdés. A szövetségi kapitány még nem én vagyok. Remélem ez megbízatássá változik, de addig korai erről beszélni.

Várható-e, hogy a válogatott gerincét az MKB adja?
– A soproni csapat mindig sok válogatottat adott. Az elmúlt években is így volt. Azt hiszem, nem az a döntő a keret kialakításánál, hogy ki hol játszik, hanem, hogy ki a legjobb.

Marad-e ideje a lányokra? (vitéz)

- Természetesen marad idő a soproni csapatra. Továbbra is ez a legfőbb prioritás az életemben, hiszen Sopronban egy olyan csapat alakul, formálódik, amennyimen mindannyian büszkék lehetünk. Ezt minél tovább szeretném csinálni.

Milyen feltételekkel vállalná el a szövetségi kapitányi posztot?

– Most indul a tárgyalás folyamat. Három pont köré kell csoportosítani a dolgokat: szakmai jellegű, gazdasági jellegű, valamint olyan szövetségi kapitánynak kell lennie, aki integráló ember. Fontos, hogy széles alapokon nyugodjon a támogatottsága. Remélem, minél előbb, de a pontos dátum még bizonytalan.

Hazudnék, ha azt mondom, nem számítottam a felkérésére, de ez nem volt beszédtéma sem a klubon belül, sem a családomban. Rátgéber László gratulált, azt fogalmazta meg, reméli, hogy meglesz az a széles támogatottságom. Az elmúlt években a női kosárlabdázás igen szép hagyományokkal bírt és rendelkezik. Bízom benne, hogy ezekre építve képesek leszünk egy kulturált kosárlabdát játszani és ezzel jól szerepelni. Feltéve, ha én leszek a szövetségi kapitány.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tókerülés két keréken

A Fidelitas soproni és Junge ÖVP bécsi csoportja rendezésben immáron harmadik alkalommal tartották meg a Fertő tó kerülő nemzetközi kerékpártúrát. Tovább olvasom