Kisalföld logö

2018. 06. 21. csütörtök - Alajos, Leila 20°C | 30°C Még több cikk.

Szebbé tenni az ünnepet

Sopron–Harka - Az önzetlen adományozóknak köszönhetően meghitt és ajándékokban gazdag karácsonyuk lesz a soproni és harkai gyermekotthonok lakóinak. Sajnos, sokan közülük az ünnepek alatt sem mehetnek haza a családjukhoz.
A gazdasági nehézségek ellenére, szerencsére számos vállalkozás és magánszemély gondol azokra, akik igazi család nélkül ünneplik a karácsonyt.

A Győr-Moson-Sopron megyei önkormányzat soproni és harkai lakásotthonaiban élő gondozottak játékokat, édességeket, gyümölcsöt, illatszereket, valamint ruhákat találhatnak a karácsonyfa alatt, ráadásul a jótékonykodók pénzadománnyal is segítik az intézményt. Persze, a gyerekek is készülnek az ünnepre, így egymást is meglepik majd.

A lakásotthonokban élő gyerekek maguk is készítenek ajándékot, amivel meglepik egymást és gondozóikat. Fotó: Magasi
A lakásotthonokban élő gyerekek maguk is készítenek ajándékot, amivel meglepik egymást és gondozóikat. Fotó: Magasi

– Sajnos vannak gyermekek, akik karácsony idején sem mehetnek haza a szeretteikhez, ezért a lakásotthonokban ünnepelnek – mondta el Bánáti Lászlóné, az Ónodi utcai, a Késmárki, valamint a harkai lakóotthonok szakmai vezetője, aki a gondozottak gyámja is egyben. – Figyelünk arra, hogy a szenteste nálunk is olyan legyen, mint az igazi családban, így a Jézuska hozzánk is december 24-én érkezik. Ekkor a munkatársaink is bejönnek, közösen bontjuk ki az ajándékokat és karácsonyi dalokat éneklünk. Az egyik soproni étterem ezen a napon, immár hagyományosan, ünnepi ebéddel vendégeli meg több mint harminc gyermekünket.

Károlyi-Horváth Rezső hét éve él ebben a lakásotthonban. Mivel elmúlt tizennyolc éves, az utolsó karácsonyát tölti Harkán, január elsejétől az utógondozó lakója lesz. Számára más tekintetben is eltér az idei ünnep a korábbiaktól. Rezső úgy döntött, félretett pénzéből jegyet vesz, hazautazik és életében először ajándékkal lepi meg szeretteit. Édesanyja sajnos olyan körülmények között él, hogy eddig nem tudta hazavinni a fiát. Most végre találkozhatnak. A fiatalember azt mondja, az ünnepekkor azért mindenképpen kilátogat Harkára is, enyhíteni az elszakadás okozta fájdalmat.

Olvasóink írták

 • 3. Nanu 2008. december 26. 17:35
  „Sopronban nincsenek hírek 3 napja vagy mi van ???”
 • 2. Telepathia 2008. december 24. 07:16
  „Az utóbbi idők legkedvesebb és legszebb olvasmánya, mert az újsűgiró nem arról is sokadszor hogy az embereket a családokat, mi választja szét, mi osztja meg, hanem hogy mi tartja össze. Köszönjük.”
 • 1. anca 2008. december 23. 16:29
  „Köszönjük a cikket, jó olvasni (még akkor is, ha sajog az ember szíve)!
  Minden gyereknek és gondozónak boldog Karácsony mellett boldog mindennapokat kívánok szeretettel!
  A támogatóknak pedig köszönet!!!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Mire költik a képviselők a 200 ezres szabad keretüket?

Sopron - A soproni közgyűlés 25 képviselője évente fejenként 200 ezer forintos kerettel szabadon… Tovább olvasom