Kisalföld logö

2018. 05. 28. hétfő - Emil, Csanád 17°C | 27°C Még több cikk.

SVSE: íróasztal mellett dől el a másodosztály?

Az nso.hu szerint az MLSZ hétfőn dönthet úgy, hogy NBII-es maradjon az SVSE. A másik csapat a Felsőtárkány.

A Dorog után a Felsőtárkány százalékos eredménye a legjobb az NB III-asok közül, ám a feltöltési szabályzat második pontja szerint „a legjobb százalékos eredménnyel végző, osztályozón vesztes NB II-es csapat" a következő kedvezményezett - írja az nso.hu.

Ha ezt vesszük figyelembe, akkor az osztályozón vesztes két NB II-es csapat, a Szeged 2011 és a Soproni VSE eredményét kell összevetni.

A Sopron 46, a Szeged 42 pontot szerzett a bajnokságban (ugyanannyi, 30 mérkőzésen), az osztályozón mind a két együttes egy-egy pontot gyűjtött – a Soproni VSE százalékos teljesítménye jobb, mint a Szegedé, így a két NB II-es gárda közül az SVSE a kedvezményezett.

Az MLSZ versenybizottsága hétfőn dönt, ha minden igaz, a Felsőtárkány és a Soproni VSE között.

A teljes írás itt érhető el>>

Előzmény:

Soproni VSE-GYSEV-Goldschmidt - Dunaújváros PASE  0 - 1  (0-1)
 
Sopron, 4000 néző, vezette: Andó Szabó Sándor (Bozó Zoltán, Szalai Dániel)
 
Soproni VSE-GYSEV-Goldschmidt:
Ilizi – Bognár, Fazakas, Baranyai N., Seper (Balázs, a 46. percben) – Mészáros, Horváth A. (Laczkovich, az 59. percben), Varga (), Fazekas, – Szabó L. (Balla, a 75. percben) , Bali
Vezetőedző: Bücs Zsolt
 
Dunaújváros PASE:
Milinte - Villám, Beleuc, Farkas, Lázár - Ellis (Perovic, az 58. percben), Sitku (Sóron, a 90. percben), Böőr (Kocsis, a 87. percben) - Szalai, Egejuru, Csehi
Vezetőedző: Dobos Barna
 
Gólszerzők: Sitku a 33. percben
Kiállítva: Baranyai, a 80. percben, Fazakas a 91. percben

A harmadik ligás csapatok közül csak a Dunaújvárosnak és a Kisvárdának sikerült kiharcolnia a feljutást a labdarúgó NB II-es osztályozók szombati második felvonásán.

Az online tudósítás itt érhető el >>

A szombati fordulókról:

Előbbi a hazai döntetlen után a Sopron vendégeként nyert 1-0-ra, utóbbi pedig a saját pályáján elért 1-1 után ezúttal 3-0-ra győzött Szegeden.

A kisvárdaiak szegedi vendégjátéka a hazai szurkolók rendbontásai miatt kétszer is félbeszakadt. A többi párharcban a papírformának megfelelően a másodosztályú gárdák győztek és maradtak az NB II-ben.

Eredmények: NB II-es osztályozók: Ceglédi Vasutas-Soroksár 3-2 (1-2) A párharcot a Cegléd nyerte kettős győzelemmel, 6-2-es összesítéssel. Szolnoki MÁV FC-Felsőtárkány 10-1 (3-0) A párharcot a Szolnok nyerte kettős győzelemmel, 11-1-es összesítéssel. Budaörs-FC Tatabánya 1-3 (0-1) A párharcot a Tatabánya nyerte kettős győzelemmel, 7-3-as összesítéssel. Szigetszentmiklós-Dorog 1-1 (1-0) A párharcot a Szigetszentmiklós nyerte 7-1-es összesítéssel. Soproni Vasutas - Dunaújváros-Pálhalma 0-1 (0-1) A párharcot a Dunaújváros nyerte 2-1-es összesítéssel. Szeged-Kisvárda 0-3 (0-1) A párharcot a Kisvárda nyerte 4-1-es összesítéssel.

Korábban:

Soproni VSE – Dunaújváros PASE június 15., szombat, 17.00 Városi Stadion

A Dunaújváros PASE elleni osztályozó visszavágón mindenképp nyerni kell, hogy jövőre is másodosztályú csapata legyen Sopronnak. Azzal, hogy a vezetők ingyenessé tették az sorsdöntő találkozót, remélhetőleg telt ház előtt lépnek pályára Bognárék.

Bücs Zsolt: Sokat tettünk azért, hogy idáig eljussunk. Lehetet volna szebb is az álom, de ezen már kár rágódni. Egy nagyon jó csapatot ismertünk meg a Dunaújvárosban, akik nem véletlenül lettek bajnokok.

Benn kell maradnunk, bármi áron is, hisz tartozunk ennyivel a városnak, a klubnak, szurkolóinknak és támogatóinknak, illetve annak a több mint 400 gyereknek, akik itt vannak az utánpótlásba. Felkészülésünket nem mondhatom ideálisnak, sok a sérültünk – Gaálnak a térdével vannak gondok, hétfőn atroszkópos beavatkozást hajtanak végre nála.

Demét kiállították Dunaújvárosban, Pintér pedig összeszedte az ötödik sárgáját, rájuk eltiltás miatt nem számíthatok. Az idény során ugyan többször voltunk hasonló helyzetben, de, ahogy korábban, így most is meg fogjuk oldani. A csodálatos szurkolótábor pedig átsegít bennünket a holtpontokon, mint oly sokszor tette azt már.

Tisztában vagyunk vele, hogy Sopron labdarúgása húsz évvel ezelőtt sikeres osztályozót vívott meg. Az elődök pedig köteleznek bennünket.

A mérkőzés szünetében köszöntik az SC Sopron U19-es csapatát, mely az NB II Észak-nyugati csoportjában 2. helyezést elért.

A várható kezdő: Ilizi, Fazakas, Baranyai, Bognár, Mészáros, Fazekas, Horváth A., Varga G., Szabó L., Lackovich, Bali

Olvasóink írták

26 hozzászólás
12
 • 26. bretman 2013. június 18. 17:35
  „Meksz, lehet lassan megkönnyebbülni :-)

  http://www.rangado.hu/tartalom/cikk/245130_a_sopron_lesz_a_befuto

  "A bizottság külön felhívta a figyelmet, hogy az osztályozón vesztes NB III-as csapatok közül a legjobb százalékos eredménnyel rendelkező csapat áll a feltöltési sorrend élén (az alapbajnokságban és az osztályozón elért eredmény összesítve). Ez a szabály kizárólag a legjobb százalékos eredménnyel rendelkező csapatra vonatkozik"”
 • 25. mindigatutit 2013. június 18. 15:16
  „Lipua
  Mindig volt ,van ,lesz soproni foci!”
 • 24. meksz 2013. június 17. 15:13
  „Internetes hírpoltárok szerint az MLSZ a Felsőtárkony csapatával tölti fel az NBII-t.
  Még a saját maguk által hozott szabályokat sem tartják be.”
 • 23. Lipua 2013. június 17. 14:31
  „Skandinak sok igazsága vagyon. Az elnöknek viszont nem kell hozzá érteni, csak megtalálni aki ért hozzá és biztosítani az anyagiakat. Azt azért ne felejtsük el, ha ő nincsen, akkor GYSEV sincsen, ami oda vezetne, hogy soproni foci sincsen. Egyik nemzeti bajnokságban sem.....”
 • 22. Lipua 2013. június 17. 14:22
  „Szánalmas történet volt a szombati....kiváncsi vagyok hova fognak igazolni a távozók, mert azért remélem lesz.....”
 • 21. meksz 2013. június 17. 13:08
  „Bücs Zsolt lemondott.”
 • 20. blazsej88 2013. június 17. 11:00
  „skandi írásával mélységesen egyetértek. Én remélem azért, hogy az MLSZ feltöltési szabályzata értelmében maradunk másodosztályúak, ugyanis ha ez nem történne meg az nagy csapás lenne (ismét) az egész soproni focinak. Évekre meghatározná a sorsunkat, az utánpótlás sorsát.”
 • 19. mindigatutit 2013. június 17. 09:52
  „Vérlázító volt amit láttam,bár nem tudom mennyire fair egy olyan csapattal játszani akin nincs teher,felszabultan játszhat?!”
 • 18. meksz 2013. június 17. 09:09
  „Én is kint voltam szombaton és szerintem is gyalázatos teljesítményt nyújtott a csapat.Ez az érzelmi oldala.Még így is meg lett volna a lehetőség a továbbjutásra, de a játékvezető valamilyen okból nagyon belenyúlt a mérkőzésbe.Az első félidőben minden vélt vagy valós szabálytalanságért sárgát kaptunk.Ezután már borítékolható volt ,hogy lesz kiállítás.Főleg az első félidőben rengeteg kamu pontrugást kapott az ellenfél.Az, hogy a Dunaújváros teher nélkül lépett pályára mert már előre eldöntötték, hogy NBII-es lesz az szerintem nemcsak sportszerütlen az MLSZ részéről ,hanem szabálytalan is.Ez alapján a meccs alapján valóban nem érdemeljük meg a bennmaradást, de az egész évi , főleg a tavaszi alapján (Kozármisleny 4:0, Tatabánya 3:0 stb.) azt hiszem igen.A csapatban való igaz több változtatás szükséges ,de szerintem az edző maradhat.A versenyszabályzat alapján nem lehet kérdéses, hogy NBII-esek maradunk.Bár ennél a tehetségtelen ,hozzánemértő MLSZ-től minden kitellik.Azt azért megkérdezném a kritikusoktól, hogy szerintük az a Felsőtárkány aki 10:1-re kapott ki az osztályozón jobban megérdemelné a másodosztályú tagságot?”
 • 17. bretman 2013. június 16. 23:50
  „Elolvastam azt a bizonyos "feltöltési szabályzatot" - hát nagy mázlija van a Sopronnak. Nincs itt vita, a Felsőtárkány szóba sem jöhet.

  Nézzétek meg itt:
  http://www.nb2.hu/2013-06-07/a-feltoltes-szabalyai-az-nb-ii-ben-es-az-nb-iii-ban/

  Ez alapján teljesen egyértelmű: az első számú kedvezményezett a Dorog, aztán jön a Sopron, aztán a Szeged, aztán sorban az összes NBII-es (nem farmcsapat) kieső,és ha ezek mind elfogytak, akkor jön a Felsőtárkány.

  Feltéve, ha az MLSZ feltölti a bajnokságot - ez ugyanis nem kötelező. Feltöltheti, de elindíthatja 15 csapattal is. Ilyen gyalázatos teljesítmény után ez utóbbi lenne az igazságos.”
 • 16. skandi 2013. június 16. 20:28
  „Szégyen a városnak, szégyen a szurkolóknak. Arrogáns vezetőedző, alkalmatlan játékosok. Hozzá nem értő elnök, akit egészen két évvel ezelőttig nem érdekelt a klubja. Nagyképű, magas lóról beszélő ügyvezető, akinek Sopronban sincs jó híre. Alkalmatlan játékosok és szív nélküli csapat. Mosolygó városvezetők, akik nem fogják fel milyen érték lehet egy jó klub. 4000 !!! szurkoló látogat ki egy ilyen meccsre, ez nem tűnik fel nekik? Egyetlen más, agyontámogatott sportág sem képes ezt megközelíteni. Nem akarnak sikereket, tisztességes eredményeket? A GYSEV-nek is jó ez? Hozzáértő embereket a Vasúthoz, mindenki maradjon a kaptafánál... Holnap reménykedjünk, hogy másodszor is megkönyörül rajtunk az MLSZ. Az egyik legbiztosabb anyagi, utánpótlás és infrastuktúra háttérrel rendelkező klub és leginkább a SZURKOLÓK nem ezt érdemlik. Hajrá Sopron!”
 • 15. mci851 2013. június 16. 11:25
  „Remélem az edző és a csapat 90%-a TAKARÓDIK Sopronból.
  Ha meg Tippmix volt arról a vezetőségnek is tudnia kellett.”
 • 14. kergebob 2013. június 16. 10:47
  „Íróasztal mellett? Akkor minek kell egyáltalán osztályozót játszani, vagy bármilyen meccset?
  Csak szépen kell mosolyogni az MLSZ Vezetőkre, tagokra, egy vastag boríték mindent megold?
  Miért nem állnak ki ország világ előtt, hogy igenis vettem/ veszek egy helyet! Az se szép, de legalább egyenes.”
 • 13. Jöttmentek 2013. június 16. 10:39
  „Döbbenetes, hogy ezek a "labdarúgók" ezek után még bent maradhatnak az NBII-ben. Üzenem nekik: többet érnétek, ha elmennétek dolgozni! Egy csalódott soproni”
 • 12. An0nim77 2013. június 16. 10:27
  „#5,6,8,9,10,11: Egy jót tippmixeltek szlovákiában, jó sok pénzt tettek fel a saját vereségükre. Hisz miért is erőlködtek volna, ha jó eséllyel így is biztos a bentmaradásuk. Így legalább kerestek is némi manit.”
 • 11. mci851 2013. június 16. 10:08
  „Szégyen!
  Most ennek a csapatnak vagy nincs erőnléte vagy csak nem szeretnek futni.(de lehet mind a 2)
  Lassú, körülményes játék 0 akarattal párosulva. Osztálykülönbség volt a 2 csapat között.
  Remélem íróasztalnál sem maradunk benn.(mert az már a városra nézve lenne kínos)
  Kíváncsi leszek az edzői nyilatkozatra.
  Gratulálok a Dunaújvárosiaknak nagyon tetszetősen játszottak.”
 • 10. lackojr 2013. június 16. 10:06
  „Kell egy 16-ik csapat,ezért vagy a Sopron vagy a Felsőtárkány lesz.Ezért kell dönteni.Ennyit erről a témáról.A meccsről pedig....nem is tudom mit mondjak.Ilizi kivételével gyakorlatilag az egész állományt el lehet zavarni,alibi mind!Amit tavasszal felépítgettek azt az év 2 legfontosabb meccsével lerombolták.Függetlenül attól lesz e nb2 vagy sem,ennyi néző nem mostanában lesz abban a stadionban ez biztos....Bármi legyen is,jöjjenek a fiatalok!!!Ott az ezüstérmet nyert u19-es csapat,legyen ő a gerinc melléjük pedig 1-2 idősebb,SOPRONI kötödésű játékos!Hétfőn okosabbak leszünk.Hajrá Sopron!!!”
 • 9. AzIgazsagZsoldosa 2013. június 16. 08:34
  „Mindent elárul a magyar fociról, ha két éven belül kétszer lehet íróasztalnál bent maradni a másodosztályban. Nem is lenne ezután érdemes erőlködni...”
 • 8. girgic 2013. június 16. 08:14
  „Lehet,hogy most nem esnek ki mert bent tartják őket.Azonban ezzel a gárdával jövőre pofozózsákok lesznek.
  A Dunaújváros lefocizta őket nem kicsit! Nagyon!!! 4 ezer ember kimegy (sok NB 1 csapatnál nincs ilyen nézőszám) és a játékosok ilyen semmi tűzzel ,lomha lassú,siralmas játékot produkáltak!! Ennek a csapatnak 80 százalékát el kellene zavarni dolgozni!!Mert ezek ingyenélők a profitól nagyon messze vannak!! Megyei csoportba talán elvegetálnának.
  SZÉGYEN!!!”
 • 7. vakapád 2013. június 16. 06:17
  „a mai népsport online szerint még nem biztos,hogy kiestünk,az MLSZ holnap dönt,hogy ki marad nbII-es,az SVSE,vagy Felsőtárkány”
26 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Átadják a Zenepavilont Sopronban

Az első vasárnapon (jún. 23.) Sopron Város Fúvószenekara indulózenékkel és népszerű fúvósmuzsikával… Tovább olvasom