Kisalföld logö

2018. 08. 16. csütörtök - Ábrahám 17°C | 28°C Még több cikk.

Strandszemle Sopronban

A strandbalesetek számának növekedése miatt az ORFK bűnügyi főigazgatójának kezdeményezésére kiküldött szakhatóságok mindent rendben találtak tegnap a soproni Lövér fürdő területén. Jelentős fejlesztések rövid távon nem várhatók.
illusztráció
Az Országos Rendőr-főkapitányság bűnügyi főigazgatójának kezdeményezésére a bűnmegelőzési osztály, az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat, a munkaügyi és munkabiztonsági, illetve a fogyasztóvédelmi felügyelőség ellenőrizte tegnap a Lövér fürdő szolgáltatásait.

Majoros László rendőr százados elmondta, a hatóságok saját hatáskörüknek megfelelően végezték munkájukat, a rendőrök koordinálásával. A megyei rendőrkapitányság bűnmegelőzési osztálya elsősorban a medencék, valamint a gyermekjátszóterek állapotát és biztonságát mérte fel. A rendőr százados alapvetően mindent rendben talált, így azonnali intézkedést igénylő probléma sem merült fel.
A soproni ÁNTSZ képviseletében dr. Ács Gabriella tisztiorvos elmondta, hogy kiemelt figyelmet fordítottak az emberek egészségét óvó előírások betartására, így az úszómester állandó jelenlétére. Az úszómesterek rendelkeznek szakképesítéssel, és az elsősegélynyújtás körülményei, lehetőségei sem kifogásolhatók.

Bár az ellenőrzést végző hatóságok elégedettek voltak a tapasztaltakkal, a vendégek közül néhányan kifogásolják, hogy a strand lenti része idén elhanyagolt.

Korszerűtlenek a gyermekhinták, nem üzemel a kismedence, tönkretették a lábteniszpályát. Pedig a harmincas években állami beruházásból létesített fürdő adottságai kiválóak, a környezete varázslatos. A Kisalföld a problémákkal kapcsolatban a Lövér fürdőt egy éve üzemeltető Sopron és Környéke Víz- és Csatornamű Rt. vezérigazgatóját, Hegedűs Lászlót kérdezte:

– Sajnos kedvezőtlen helyzet alakult ki, amelyről a látogatók talán nem is tudnak. Az országos fürdőfejlesztési program lezárult, így mostanra már jóval nehezebb állami forráshoz jutni vagy megfelelő befektetőt találni Magyarországon, aki vállalná a strand korszerűsítését. Egy tízéves fejlesztési terv előkészítő munkálatainál tartunk, vagyis a tanulmánytervek egy része elkészült, a szakembereket pedig felkerestük.
– Szeretnénk elérni, hogy a Lövér fürdő, a tulajdonosok igényeivel egyetértve, Nyugat-Dunántúl egyik fürdőgyöngyszemévé váljon. A terv anyagi forrás hiányában rövid távon nehezen kivitelezhető. Mégis bízunk benne, hogy a városvezetés támogatásával év végére sikerül pályázatokat kiírni a korszerűsítő program megtervezésére. Addig a medencék karbantartása és az elavult berendezések felújítása a legfontosabb teendőnk.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Egy hónap tejátvétel nélkül

Mint arról 2003. június 24-i számunkban „Szerződést bontott a MiZo” címmel hírt adtunk,… Tovább olvasom