Kisalföld logö

2017. 10. 22. vasárnap - Előd 9°C | 14°C Még több cikk.

Stabil a gazdálkodás

Fertőd - Az elmúlt időszakban elnyert és beérkezett pályázati pénzek miatt 400 millió forinttal emelték meg Fertőd költségvetését.

A kisváros működése stabil, a működésre továbbra sem vesznek fel hitelt.

A fertődi közgyűlés legutóbbi ülésén téma volt a kisváros első féléves gazdálkodása, valamint a költségvetés módosítása. A város mintegy 1,1 milliárd forintból gazdálkodik idén. Ennek jelentős része az intézmények működtetésére, a bérek kifizetésére megy el. Az önkormányzat határozott célja, hogy hitelt kizárólag fejlesztésre vegyen fel. A város másfél évvel ezelőtti 500 millió forintos kötvénykibocsátásából eddig mintegy 60 millió forintot használt fel.

– A költségvetést is módosítani kellett, ugyanis az elmúlt időszakban olyan beruházásokhoz nyertünk el pályázati pénzeket, amelyeknél Fertőd volt a gesztor – mondta el Fülöp Géza polgármester. – Ennek értelmében a főösszeget négyszázmillió forinttal, másfél milliárd forintra emelte fel a testület. Ezek a fejlesztések a városban, illetve a térségben valósultak meg, de a pénzek az önkormányzatunk költségvetésében jelennek meg.

A belváros rehabilitációjára, valamint a fertőd-süttöri iskola és óvoda felújítására beadott pályázatunkat forráshiány miatt elutasították. Ám ezek megvalósításáról nem tettünk le, amint lehetőség nyílik rá, ismét pályázunk – zárta a polgármester.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Eredeti áron épül meg a lerakó

Portálunk információi szerint az eredetileg tervezett áron, mintegy 200 millió forintból épül meg a Harkai úton az ideiglenes hulladéklerakó. Tovább olvasom