Kisalföld logö

2018. 01. 19. péntek - Sára, Márió 3°C | 7°C Még több cikk.

Soproni siker az USA-ban

Sopron-Nashville - Tizenötezer pályamű közül a Sopronban élő Papp Gyula zeneszerző „Rhapsody in Paris 1789” című instrumentális műve is bekerült a nashville-i nemzetközi dalíró-verseny döntőjébe.
– A Tennessee állambeli Nashville-ben kétezer-három óta minden évben megrendezik azt a nemzetközi dalíró-versenyt, amelyre idén tizenötezer pályaművet küldtek be – mondta Papp Gyula zeneszerző. – Húsz kategóriában lehetett nevezni, jómagam „Rhapsody in Paris 1789" címmel, zenekari számmal indultam. Ennek is van soproni vonatkozása, hiszen a zenei témákat abból Az első sírásó című rockoperámból merítettem, amelynek Sopronban volt a bemutatója, 1995-ben. E több mint kétórás rockopera Madách: Az ember tragédiája című művének átdolgozásából született, ebből alkottam meg a közel nyolc perces pályaművemet. Örömömre a zsűri – amelyben olyan hírességek értékelték az anyagokat, mint például John Myall vagy Jerry Lee Lewis – az instrumentális kategória legjobb tizennégy alkotása közé sorolta kompozíciómat. Rajtam kívül még két magyar jutott a kategóriánkénti döntőbe: a blues-ban Rúzsa Magdi és a dzsesszben Egri János nagybőgőművész.

Papp Gyula nyolc perces kompozíciója bekerült a nashville-i döntőbe.


Az interneten február huszonkilencedikéig lehet közönségszavazatokat leadni a www.songwritingcompetition.com weboldalon, ráklikkelve a peopl'svoice szóra. Ugyanitt az összes döntőbe jutott művet meghallgathatják az érdeklődők. Április elején lesz az ünnepélyes eredményhirdetés. A fődíj huszonötezer dollár (több mint négy és fél millió forint).

Papp Gyula – aki eddig százharminc lemez közreműködője volt – jelenleg Sárdy Barbara negyedik CD-jén, továbbá „Solymosi Eszter" című rockoratóriumán dolgozik.


hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Több ingatlant adnának el

Sopron - Módosítja vagyonrendeletét az önkormányzat. Megkönnyítik, ugyanakkor a piaci árhoz… Tovább olvasom