Kisalföld logö

2017. 12. 18. hétfő - Auguszta -3°C | 3°C Még több cikk.

Soproni romok: melyik a legramatyabb?

A Balfi utca bús düledékei, az egykori ruhagyár zuhanó téglái, vagy a már összedőlt Pócsi utca 22. zavarja önt leginkább? Keressük Sopron legcikibb épületét!


Virágágyást készít és kisméretű bontott téglával rakná ki a szegélyt? Ne fizessen érte, szedje maga! Csak menjen ki a Rákóczi utcába, a Ruhagyár körül biztosan talál. Ugyanitt építési törmelék is ingyen elvihető, melyet remekül hasznosíthat például autóbeálló kialakításához...

Csodás teraszokkal, hangulatos belvárossal büszkélkedik Sopron a turisták szerint - igazuk is van! Nem is kell azonban elhagyni a szűk értelemben vett belvárost ahhoz, hogy észrevegyük: vannak olyan épületek, melyek annyira lepukkantak, hogy szinte ciki.

Elég csak a régi ruhagyárra gondolni, mely előtt már a járdát is elbarikádozták, hogy egy hulló tégla agyon ne üsse a gyanútlan járókelőt. Ide ötcsillagos szállodát terveztek évekkel ezelőtt. Az építési engedély el is készült, aztán a válság közbeszólt. Most, kilábalóban a válságból, ha szállodát nem is építenek, de egy vakolást el lehetne már végezni a homlokzaton.

Nézegessen lepukkant soproni épületeket!
Összedőléséig örök klasszikusunk marad a piachoz közeli Schármár utcában álló ház, mely "a város szégyene". Nem mi ítéltük el ennyire kategórikusan, ezt írják fel rá újra és újra. Az épület műemléki védelem alatt áll, emiatt valóban kézenfekvőbb megvárni míg magától összedől. A tető már beomlott, de a falak úgy tűnik jól tartják magukat. Szóval még évekbe is telhet míg végleg megadja magát az enyészetnek és átadja a helyet egy 40 lakásos társasháznak.

Az Ikva partja és a Balfi utca számtalan gyöngyszemmel szolgál, ha romokra vadászik az ember. A legmegdöbbentőbbnek mi a Katolikus Konvent mögött, a patak túlpartján álló házat választottuk, mely a Sas térhez tartozik. Üresen áll, nem tegnap óta - erről tanúskodik a belőle "nyíló" diófa. Az ingatlannak egyébként több tulajdonosa van, a patakparti, hátsó szekció történetesen külföldön élőké. Ez meg is látszik rajta.

Önt melyik bosszantotta fel? Ha egyik sem, tekintse meg képgalériánkat, ahol további düledékeket talál, többek között a Wesselényi és a Pócsi utcából! Ha más ötlete van, fotózza le és küldje be! Címünk: online@kisalfold.hu

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Villanyoszlopot döntött a házra egy kisteherautó Sopronban - videó, fotó

Sopronban szombat esti órákban két autó ütközött. A teherautó villanyoszlopot is kidöntötte, ami… Tovább olvasom