Kisalföld logö

2018. 03. 17. szombat - Gertrúd, Patrik -1°C | 9°C Még több cikk.

Soproni óvodásokra omlott a fal - hibáztak a kivitelezők a vádirat szerint

Az egyik soproni óvodában ledőlt a szakszerűtlenül felépített Ytong válaszfal, két óvodás súlyosan megsérült.

Az óvodaépület bővítésére és ennek keretében a mosdóhelyiség kialakítására 2006-ban került sor. A kivitelezők azonban az építés során számos olyan szakmai hibát elkövettek, melyek együttesen a 10 cm vastag 1 m magas, 4 m hosszú parapetfal ledőlését okozták - állítja vádiratában a főügyészség.

A 2013 májusában történt eset során a helyiségben tartózkodó húsz óvodásból ketten megsérültek, zúzódások, horzsolások mellett végtag töréseket szenvedtek el.

A Soproni Járási Ügyészség vádiratában két vádlottat foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétségével vádol.

Az ügyészség álláspontja szerint ugyanis a kivitelező cég vezetőjeként I. r. vádlott nem gondoskodott a jogszabály által előírt felelős műszaki vezetőről, illetőleg ennek hiányában az alkalmazottai szakmai irányításáról, míg a műszaki ellenőri feladatokkal megbízott II. r. vádlott nem tett eleget ellenőrzési kötelezettségének. A baleset bekövetkezése ok-okozati összefüggésben áll ezen foglalkozási szabályok megszegésével.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Meglepte a bíróságot: öngyilkossági kísérletéről vallott a soproni kalapácsos sofőr

Szokatlan fordulat miatt napolták el a gumikalapácsos támadással vádolt soproni sofőr tárgyalását. Tovább olvasom