Kisalföld logö

2016. 10. 26. szerda - Dömötör 8°C | 15°C

Soproni muzsikus művészek koncerteznek a bécsi Mozart-házban

A Wespa-vonósnégyes és ifj. Firtl Mátyás klarinétművész május 17-én, csütörtökön 19.30-kor a bécsi Mozart-házban (1010 Wien, Domgasse 5.) ad hangversenyt.

A Stephansdomtól néhány lépésnyire található épületben múzeum és koncertterem működik. Mozart egyetlen fennmaradt lakásában - ahol 1784 és 1787 között élt, és itt írta többek között a Figaró házassága c. operáját - gazdag kiállítási anyag foglalkozik a fiatalon elhunyt géniusz alkotásaival és bécsi életkörülményeivel.

A 2006-os felújításkor a Mozart-ház alagsorába költözött a Bösendorfer Zongoramanufaktúra nagymúltú hangversenyterme, amely rangos kamarazenei koncerteknek ad otthont minden hónapban.

A WespaQuartett hangversenyén elhangzik Mozart nagyszabású klarinétötöse, melynek szólistája ifj. Firtl Mátyás lesz, aki a Gráci Zeneművészeti Egyetemen diplomázott klarinétművészként 2002-ben kiváló minősítéssel. Ifj. Firtl Mátyás állandó tagja a Quintett Sans Frontičres fúvósötösnek és az Ensemble Zeitfluss, kortárs zenei együttesnek, valamint rendszeres közreműködője a Klangforum Wien zenekarának.

A további részletek itt érhetők el >>
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Mező utca: még szűkebb lett a járda

Nemrégiben feltúrták az egész járdát és úgynevezett ostorlámpákat helyeztek el rajta. Tovább olvasom