Kisalföld logö

2017. 02. 19. vasárnap - Zsuzsanna -3°C | 7°C Még több cikk.

Soproni mélygarázs: A -1. emeleten szívesen parkolnánk

Láthatja, elkészült! – fogadták portálunk újságíróját a soproni Petőfi téri mélygarázsban az SPT kft. munkatársai. A különleges alkalmat megkoronázandó még egy autós „körúton" is részt vehettünk, de a -1. emeletnél mélyebbre így sem jutottunk. Mélygarázsteszt friss meszelésillattal.
Hónapok óta várt, egyedülálló „rendezvényen" vehetett részt portálunk riportere kedden: elsők között kukkanthatott be a Petőfi tér alatti parkolóházba, hogy saját szemével győződhessen meg annak elkészült voltáról.

A többi mélygarázsfotó is érdekli? Klikk!


Igyekeztünk függetleníteni magunkat az utóbbi hónapok sajtóvagdalkozásaitól, és arra koncentráltunk, hogy ne hagyjuk magunkat megvezetni – csak azt higgyük el, amit látunk. Nevezetesen: használható-e a mélygarázs?

A fogadtatás szívélyes volt, a beruházó kft. jelen lévő ügyvezetője és munkatársa még egy „autós bejárás" lehetőségét is belengette, amitől rögtön fellelkesültünk és tűkön ülve hallgattuk végig a sajtótájékoztatót (a kft. hivatalos álláspontjáról „Médiavizit a mélygarázsban" című írásunkban olvashatnak).

Addigis óvatosan körbeszaglásztunk a helyszínen, a -1. emeleten. Itt voltaképpen – laikus szemmel – semmilyen ordas hibát nem tapasztaltunk: sem penészfoltot, sem kilógó vezetékeket, de még egy árva lehullott vakolat-darabot sem találtunk. Eső- és talajvíznek a garázs ezen szintjén nyoma sem volt, és a padlóburkolaton sem estünk hasra.

Egyetlen negatív észrevételünk egy a kijárat előtt körbe futó hosszanti falrepedés, valamint érzékeny orrunk rögtön megállapította: itt a közelmúltban meszelés történt. Szinte még láttuk lelki szemeinkkel a kisomfordáló, létrát és pemzlit cipelő, meszes homlokú festőket, a falak megtapogatva azonban száraznak tűntek.

Mikor lelkesen az alsóbb szintek felé igyekeztünk oldalogni, az itt tevékenykedők – a világítás hiányára hivatkozva – rögvest visszaküldték különítményünket. Mint mondták: nincs a helyszínen a világítást működtető szakember. A sötétben azonban tócsákat véltünk felfedezni.


A tájékoztató befejeztével Slosár Gábor, az SPT kft. ügyvezetője tartotta magát ígéretéhez, és autós bejárásra vitte az egyetlen érdeklődőt. Legnagyobb meglepetésre azonban az autóút sem tartott tovább öt percnél és az útvonal kizárólag egy emelet mélységet érintett. A miértre nem kaptunk elfogadható választ, és mivel riporterünk csak azt hiszi el, amit lát, nem állíthatjuk teljes bizonyossággal, hogy az alsóbb szintek a felsőhöz hasonló kvalitással bírnak.

A garázs tehát kész, legalábbis megerősíthetjük: a -1. emelet alkalmas a parkolásra. Hogy Ön, kedves olvasó mikor győződhet meg erről a saját szemeivel, azt jelenleg egy jövőlátó sem tudná megmondani...

Olvasóink írták

33 hozzászólás
12
 • 33. joco1 2008. június 22. 13:20
  „Kedves(nek)- nem mondhato -arcusi páros hol a válasz? Kedves voilt ELVTÁRSAM( S,.most uracska) miért nem reagáltok már ti is?”
 • 32. joco1 2008. június 22. 07:25
  „"Kripta"06.19-ei (érvekkel teli )jobbos reagálása ota nincs jobbos.Miért?Vagy az Ő véleményük is az a fidesznyik helyi hatalomról mint a másik oldalnak?”
 • 31. joco1 2008. június 21. 07:02
  „"harunalrasid" érdekes egy reagálás , még egyszer sem olastam Töled,mivel még nem irtál "reagálást", de ugy tünnik, hogy "hatásomra" Te is beléptél a reagálok körébe. Csak azt kérem Töled, hogy érveket irj, ha valakinek "válaszolsz".
  "nem momndom meg" :azt a "báb"-ot nem a közgyülés mozgatja, hanem az M-S páros. A közgyülés már kezd ellent mondani a M-S párosnak, példa rá a "foci"-s szavazás.”
 • 30. ödenburgi 2008. június 20. 23:17
  „EZ TÉNYLEG EGY SZÉGYEN ENNEK A VÁROSNAK, HOGY 1 ÉV ALATT NEM TUDTÁK KINYÍTNI A MELYGARÁZS!!!
  FODOR, SIMON, ABDAI - HOGY LEHET ILYEN FELELETLEN LENNI ???
  A GAZDASÁGHOZ TI AZÉRT NEM ÉRTETTEK, AZ BIZTOS !”
 • 29. ELÉG VOLT! 2008. június 20. 07:59
  „Fodor és Abdai végig hazudta ezt az utolsó két évet, tönkretettek a városban amit csak lehetett, jóvátehetelen kárt okoztaka soproni adófizető polgároknak Most már ideje lenne ha összepakolnának és távozznának a város éléről. Több kárt
  ne csináljanak ELÉG VOLT!”
 • 28. Soproni Polgár 2008. június 20. 07:23
  „kripta-26!

  MIÉRT ÍRNÁM LE - MIKOR NEM AZ IGAZI!

  DE A MOSTANI VÁROSVEZETÉS SEM AZ!!!

  EZ SOPRON TRAGÉDIÁJA!!!!!! - hogy nincs a városban egy a város vezetésére, a város "felvirágoztatására" képes önkormányzat ( Polgármester és képviselőtestület) felállításához - egy maréknyi alkalmas - tehetséges, etikus, elhivatott - ember.”
 • 27. Jereváni 2008. június 19. 22:39
  „Fodor tamás Mondjon le!
  (gyűjtsünk lemondató aláírásokat ellene)”
 • 26. kripta 2008. június 19. 22:26
  „Soproni Polgár!

  IRD MÁR LE RÖVIDEN : WALTER DEZSŐ AZ IGAZI”
 • 25. nem mondom meg 2008. június 19. 22:00
  „Emberek!

  Észre kellene venni, hogy a polgármester, mint funkció egy nagy semmi. Egy báb, akit a közgyűlés mozgat. Lehetne ott bárki. Ha a közgyűlés az mondja a pirosra, hogy kék, akkor az kék. Fodor egyedül semmit sem tud, csak ül és bólogat arra, amit mondanank neki. Ez a dolga. A felelős a közgyűlés.”
 • 24. Soproni Polgár 2008. június 19. 19:46
  „na ne!

  ITT NINCS SZÓ ELTERELÉS-ITT EGYFOLYTÁBAN ARRÓL VAN SZÓ, HOGY A JELENLEGI VÁROSVEZETÉS ALKALMATLAN, KÉPTELEN ARRA, HOGY A VÁROST A LAKÓK ÉRDEKEINEK MEGFELELŐEN VEZESSE, S SOPRONBÓL EGY OLYAN VIRÁGZÓ VÁROST CSINÁLJON, AMELYIK A LAKÓINAK BIZTOS MEGÉLHETÉST BIZTOSÍT.

  BÁR ITT NINCS MUNKANÉLKÜLISÉG, AHOGY EZT FODOR POLGÁRMESTER ÚR VALLJA.-AZ SEM ZAVARJA EBBEN, HOGY A FÉL VÁROS AUSZTRIÁBAN DOLGOZIK LEGÁLISAN É S ILLEGÁLISAN.

  ITT MINDEN RENDBEN VAN - CSAK A VÁLLALKOZÓK, AKIK MÉG ITT VANNAK, LÁTJÁK FEKETÉN A HELYZETET, AMIKOR AZT MONDJÁK, HOGY A VÁROS MINDEN SZEMPONTBÓL ALKALMATLAN ARRA, HOGY JELENTŐSEBB CÉG ITT MŰKÖDJÖN!”
 • 23. Intel 2008. június 19. 18:35
  „Végre egyre többen látják, hogy Fodor és csapata alkalmatlan!
  Tenni kellene, hogy észre vegye önmagát!

  Mélygarázs? Addig amig mennek a perek, ideiglenessen meglehetne nyitni, teljesen ingyen, hogy a lakok lássák miről van szó!
  Fodor meg jobb lenne ha Ausztriába parkolna, és a Sopron nevet ki se ejtené a száján...”
 • 22. Évfolyamtársa! 2008. június 19. 17:17
  „Fodor még az egyetem közelébe se való, mert ha jönne Dr Gunda Fodorka tanára, kétlábblal rúgná ki hogy a lába sem érne földe hazáig.”
 • 21. na ne! 2008. június 19. 14:27
  „Soproni Polgár
  Közben ugye azt is elolvasta, hogy melyik cikkről mondunk véleményt? Ez vonatkozik Német Józsefre is.
  Ami országosan O.V. ellen folyik, azt a magukhoz hasonlatosak a városban Fodor ellen teszik.
  Ha valamihez nem tudnak hozzáfűzni valamit, v. megcáfolni a dolgot, akkor elterelik a szót másra, v. csak bemásolják a szokásos szövegüket, ami állandóan a vágólapon van.
  NA én NEm kérek a az ilyen emberekből. További jó egészséget, részemről a vita lezárva.”
 • 20. Soproni Polgár 2008. június 19. 14:18
  „na ne!

  NANE!!!!!!-LEGYÉL MÁR ILYEN ELVAKULT, AGYAMENT!

  EGYÉBKÉNT TELJESEN MINDEGY, HOGY KI A POLGÁRMESTER, MELYIK OLDALRÓL VAN, HA A TELEPÜLÉS ÉRDEKÉBEN DOLGOZIK, S NEM CSAK TEHETETLENKEDIK, VAGY ÁRT A TELEPÜLÉSNEK!

  HÁT PERSZE, HOGY NINCS FODORNAK SEMMI KÖZE A GYERMEKVÉDELEMHEZ, MERT AZ MEGYEI FENNHATÓSÁG-S A MEGYE MILYEN VEZETÉSŰ?-TUDATLANSÁG HELYETT!

  MELYIK PÁRT VAN TÖBBSÉGBEN A MEGYEI KÖZGYŰLÉSBEN?

  Dr. SZAKÁCS IMRE MELYIK PÁRT TAGJA?

  CSAK TUDATLANSÁG HELYETT!!!!!!!!!!!!!!!!”
 • 19. csalódás 2008. június 19. 14:12
  „Nem vagyok fideszes és nem is szeretem a fidesz vezérkart Orbánnal és kolégiumi osztélytársaival az élen pl.az akasztós Kövér
  DE a mostani polgármesteri vezérkar akarata ellen is jót tesz,hogy nem veszi át a mélygarázst.
  Az S.P.T.-azt nyilatkozza,hogy nincs tartozása a kívítelezők felé, Ez igaz mert jogilag nem Ő építette.
  Amelyik Kft. építette a RAPO-BAU az szerintem már megszünt.(jogutód nélkül) A kérdés HOL VAN A PÉNZ?
  A mélygarázs koncepcíót Rácz Gábor tulajdonában lévő Kft kapta meg egy beruházási csomagban VÁC-CAL együtt.Vácon is egy ilyen beruházást kell építeniük amit talán már el is kezdtek (szegény váciak)
  Ki Rácz Gábor?
  1992-ben el adták a soproni húsgyárat egy pesti vállalkozónak azzal,hogy fellendítse az akkor stagnáló gyár forgalmát.Fel is lendítette: Karácson előtt 150 dolgozó nem kapott fizetést "azóta se"(Hidegségi Ferinek azóta is tartozik akkori 10 millióval)
  1993-96 Kispest-Honvéd elnöke Eredmény? Majdnem kiesett az MB I-ből.
  1997-99 Budapesti Vasas elnöke Eredmény? Vasas NB II-es lett.
  A kérdés? Kié tulajdon jogilag X%-ban az S.P.T.
  Ki kell találni?
  A mélygarázs mostani árát nem is lenne szabad kifízetni mert a fent nevezett Ur megduplázta a kíviteli költségeket és ez a soproni polgárok zsebét érinti.
  A fentiekhez kérem a véleményeket”
 • 18. tudatlanság helyett 2008. június 19. 13:35
  „Kedves Németh József! Mielött ír, legalább nézzen utána! A gyermekvédelem nem a soproni önkormányzathoz tartozik, hanem a megyeihez. Fodornak semmi köze nincs hozzá, a megyei önkormányzat vitte Győrbe. Még szerencse, hogy nincs polgármesteri ambíciója, így fellélegezhettünk”
 • 17. Németh József 2008. június 19. 11:18
  „Kedves na ne!
  Én nem vagyok politikus. Nem is leszek Polgármesteri ambícióim sncsenek. Azért még véleményem talán lehet. Még akkor is, ha néhány embnernek nem teszik. Ez a szólás szabadság, a demokrácia. Nem?
  Még csak annyit, hogy nagyon szeretem Sopront.”
 • 16. Németh József 2008. június 19. 11:11
  „Az utolsó mondat helyesen: Valami alkalmasabb polgármester után kellene nézni. Elnézést a hibáért!”
 • 15. na ne! 2008. június 19. 11:08
  „legyen pl. Német József?”
 • 14. Németh József 2008. június 19. 10:51
  „Fodor úr nem lokálpatrióta. Nem érdekli Sopron, nem érdeklik a tradíciók. Nem csak az ipart teszi tönkre. De már (pártérdeketől vezérelve) tönkretette a több mint 100 éves múlttal rendelkező gyermekvédelmet is. Az intézmény vezetését átjátszotta Győrnek. Annak a városnak, ahol még soha, de soha nem volt gyermekvédelmi inézet. Mindezt azért, mert Nagy Tamás úr jogot formált magának és bele kívánt nézni a város papírjaiba (Nagy urat el is tette az intézet éléről).
  Fodoréknak az volt az érvük, hogy így évi (!) 10 000 000 Ft-t takaríhatnak meg. Nem nevetséges és szégyenletes kedves soproni polgárok?
  Valami alkalmasabb polgármaster után kellen nézni!”
33 hozzászólás
12
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Amerika várja a magyar diákokat

Sopron - Az Egyesült Államok várja a magyar egyetemistákat – mondta el April H. Foley, az… Tovább olvasom