Kisalföld logö

2017. 12. 15. péntek - Valér 4°C | 8°C Még több cikk.

Soproni LMP: tenni kell a kábítószer használat visszaszorításáért

- A gyermekkorúaknak nincs keresnivalójuk az éjszakai szórakozóhelyeken - fogalmazott Bebesi József (LMP).

A soproni képviselő-testület csütörtöki ülésének egyik napirendi pontja a város 2019-ig érvényes drogprevenciós stratégiájának elfogadása volt.

- Sopronban is baj, hogy nő a drogfogyasztók száma, de még ennél is nagyobb probléma, a kábítószert kipróbálók életkora tizennégy, tizenöt évre csökkent - mondta el pénteki sajtótájékoztatójánBebesi József, az LMP önkormányzati képviselője.

- A szülők féltik a gyermeküket, hiszen tudják, a tudatmódosítók bárkit elérhetnek. Így kell a megelőzés. Az elfogadott stratégiában felsorolt prevenciós eszközök jók, de azok nem oldanak meg mindent. A szülők és a pedagógusok ismeretei sok esetben hiányosak, őket fel kell készíteni a probléma kezelésére.

A képviselő így folytatta: a gyerekek tájékoztatásába a szakemberek mellett be lehetne vonni a gyógyult drogosokat, akik átélték a szerek okozta katarzist, és a leállással járó krízist.

- A rendszeres ellenőrzés mellett, az éjszakai bulizás kontrolljának feltételeit is meg kell teremteni - tette hozzá Bebesi József. - Úgy véljük, a gyerekkorúaknak nincs keresnivalójuk az éjszakában. Ők a felnőttes viselkedésmintákat másolják. S ez nem jó. Amíg a gyermek, az ifjúság és a felnőtt korosztály szórakozását nem választjuk szét, addig a helyzet nem fog megváltozni - zárta a képviselő.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Civitas Fidelissima díj Hirschler Rezsőnek

Sopron egykori polgármestere Hirschler Rezső, Civitas Fidelissima díjat vehetett át a hűség napján. Tovább olvasom