Kisalföld logö

2018. 05. 26. szombat - Fülöp, Evelin 14°C | 24°C Még több cikk.

Soproni konferencia: Műholddal a természetvédelemért

Természeti örökségünk megőrzése és fenntartható hasznosítása témakörében kezdődött nemzetközi tudományos konferencia hétfőn Sopronban az NYME szervezésében.

A magyar, amerikai, kínai, svájci, osztrák professzorokat felsorakoztató kétnapos, hétfőn Sopronban kezdődött konferencián dr. Neményi Miklós akadémikus, a Nyugat-magyarországi Egyetem tudományos és külügyi rektorhelyettese a projekt szakmai vezetőjeként hangsúlyozta: a szimpózium fókuszába a környezetvédelmet és az ökológia egyes területeit állították. Ennek oka, hogy az NYME hat doktori iskolájában intenzíven foglalkoznak e témakörökkel.

A Hotel Fagusban tartott sajtótájékoztatón tegnap dr. Heil Bálint projektmenedzser hangoztatta: az uniós támogatással megvalósuló rendezvény nemzetközi szinten foglalkozik a mező- és erdőgazdálkodás, továbbá az urbanizáció és az ipar kölcsönhatásával, a fenntartható fejlődés, valamint a természeti örökségünk megőrzése, hasznosítása, a városi ökokörnyezet vizsgálatának kérdéseivel.

A sajtótájékoztatón Martin Gerzabek osztrák kutató az élelmiszerlánc és a talajhasználat közötti összefüggésekre világított rá, míg Dennis Buffington amerikai tudós – a megújuló energiák felhasználása kapcsán – az energiahatékonyság fokozásának szükségszerűségét taglalta.
Emmanuel Reynard svájci professzor a természeti és a társadalmi rendszerek egységét szorgalmazta, míg Meng Quing-Yan a mezőgazdasági környezet távérzékelős monitorizálását helyezte a középpontba. Mint mondta: a műholdak nagy felbontású képeinek segítségével következtetni lehet egyes területek környezeti állapotára, adottságaira, s mindezzel a természetvédelem lehetőségei erősödnek.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

VasVilla Bringabörze negyedszerre

Ingyenes bringabörzét szervez a VasVilla' április 1-jén, ahol immár negyedik alkalommal bárki… Tovább olvasom