Kisalföld logö

2018. 05. 21. hétfő - Konstantin 13°C | 23°C Még több cikk.

Soproni hulladékgazdálkodás: új kukáskocsik jönnek - Egymilliárdos fejlesztés, amely 47 települést érint

Soproni hulladékgazdálkodás: új kukáskocsik jönnek - Egymilliárdos fejlesztés, amely 47 települést érint
A mintegy 960 milliós program célja, hogy a korszerű hulladékkezelési technológiát a térség egészére kiterjessze,
A korábban megvalósított hulladékkezelő rendszer továbbfejlesztése, magasabb szintű hulladékkezelés megvalósítása, és a költség-hatékonyság növelése mellett a hulladékkezelő kapacitások bővítése a célja annak a 47 települést érintő projektnek, amelyet mintegy 960 millió forintból valósít meg a Sopron Térségi Hulladékgazdálkodási Önkormányzati Társulás.

A Komplex hulladékgazdálkodási rendszer fejlesztése Sopron térségében, különös tekintettel az elkülönített hulladékgyűjtési, szállítási és előkezelő rendszerre című projekt (KEHOP-3.2.1-15-2017-00017) nyitórendezvényét február 15-én, csütörtökön tartották Sopronban.

Az eseményen Mágel Ágost, a Sopron Térségi Hulladékgazdálkodási Önkormányzati Társulás elnöke és Kosztka László, a Közszolgáltató STKH ügyvezető igazgatója számoltak be a projekt egyes elemeiről, és mutatták be a megvalósulás főbb állomásait. Az eseményen kiderült, hogy a program keretein belül a meglévő hulladékkezelési technológiát tovább korszerűsítik, kiegészítve ezzel a korábbi fejlesztési pályázatok (KEOP) keretében megvalósult hulladékgazdálkodási rendszert.
A következő időszakban a társulás területén az alábbi beruházások valósulnak meg:

•  A hulladékáramokat figyelembe véve a kommunális hulladék mechanikai előkezelése továbbfejlesztendő a térségben, az utóaprítás kiépítésével, a csarnokrendszer bővítésével a lerakásra kerülő hulladék mennyiségének jelentős csökkentése érdekében. A csarnok építésére tartalék terület áll rendelkezésre a regionális célok fejlesztése érdekében.

•  Szelektív hulladékgyűjtő edények beszerzése a zsákos rendszer kiváltása érdekében, az Országos Hulladékgazdálkodási Közszolgáltatási tervben előírt fajlagos mennyiségek teljesítéséhez.

•  Optikai válogató berendezés telepítése a cséri válogatósorhoz kapcsolva. Ez régiós fejlesztésként válik szükségessé.

•  Komplex hulladékgazdálkodási rendszer fejlesztése Sopron térségében, különös tekintettel az elkülönített hulladékgyűjtési, szállítási és előkezelő rendszerre.

•  Kommunális hulladékgyűjtő autók beszerzése a meglévő 10 évesnél idősebb hulladékgyűjtők fejlesztése érdekében.

•  Szállítójármű beszerzése a hulladékudvarok és a lomtalanítás jobb, akadálymentes kiszolgálására.

•  Zöldhulladék gyűjtő tehergépkocsi beszerzése.

•  Zártfülkés targonca vásárlása a soproni válogató csarnoki munkákhoz.

A programban a Soproni és a Kapuvári Járás települései érintettek.

A társulás a Környezeti és Energiahatékonysági Operatív Programban 859.999.997 Ft támogatást nyert a projekt megvalósítására.


 

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Fidesz Sopron: a Jobbik hazudik

- A Jobbik hazudik. Brenner Koloman és pártja beállt a baloldal hazugságkampányába, de a magyar… Tovább olvasom