Kisalföld logö

2017. 12. 13. szerda - Luca, Otília 0°C | 9°C Még több cikk.

Soproni Gyógyközpont - Betegnek, orvosnak is jó lesz

Megkezdődött a Soproni Gyógyközpont új diagnosztikai tömbjének műszaki átadása. Januártól itt már betegeket fogadnak.

Hófehér burkolatok, hatalmas üvegfelületek, átlátható, napfényes, modern és hatalmas – röviden így lehetne jellemezni a Soproni Gyógyközpont új diagnosztikai tömbjét, aminek már a műszaki átadása van folyamatban.

Molnár Ágnes országgyűlési képviselő, a kórház korábbi igazgatója, a beruházás elindítója és l egfőbb irányítója vezette körbe tegnap az épületben vendégeiket.

A kórház dolgozóiból, az önkormányzat vezetőiből és a sajtó munkatársaiból álló csapat kis túlzással a pincétől a padlásig megnézhette az egy év alatt felépült tömböt, ahol a falak és az álmennyezetek ki tudja hány ezer kilométernyi huzalt és csövet rejtenek. Az épületbe ugyanis a legmodernebb diagnosztikai berendezések kerülnek...

Az új diagnosztikai tömbben a legmodernebb berendezésekkel januártól várják a betegeket.
Az új diagnosztikai tömbben a legmodernebb berendezésekkel januártól várják a betegeket.


– A százhúszezer ember ellátását végző Soproni Gyógyközpont egyedülálló intézménnyé vált, ahol 1001 ágyon gyógyítanak és rehabilitálnak, s 1400 dolgozójával egyben a térség legnagyobb foglalkoztatója is. A kórházban összesen 8,5 milliárd forintos beruházás van folyamatban, s ezek a fejlesztések kihatnak a régió fejlődésére is – hangsúlyozta Molnár Ágnes az épület bemutatásakor.

Az új diagnosztikai tömb felépítése mellett megújul a műtőblokk és a sürgősségi osztály is, felszámolják a pavilonrendszert, kétmilliárd forint értékben orvostechnológia eszközöket szereznek be, megújul a hőközpont és a konyha is. Kutatásfejlesztési innovációs programban is részt vesz a kórház, melynek keretében további milliárdokba kerülő gépek kerülnek ide. Olyan PET-CT például, amelyből az egész országban csak négy van.

– További jó hír, hogy egyetemi kollégák érdeklődnek a soproni lehetőségek iránt, akik a saját csapatukkal együtt szeretnének itt dolgozni. Ugyanakkor továbbra is fontosak számunkra a fiatalok, az elmúlt két évben 24 rezidens kezdte meg itt a munkát – sorolta Molnár Ágnes, aki a végére is tartogatott egy meglepetést. Városi kategóriában a Soproni Gyógyközpont lett a tavalyi után idén is a Kiváló kórház cím birtokosa.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Egy kupolában a szépség és az egészség - OÁZIS Szépség és Egészség Centrum Sopronban

Megtaláltuk az első olyan helyet Sopronban, ahol nem csak a külső szépség, hanem a belső egészség is egy helyen megtalálható. (x) Tovább olvasom