Kisalföld logö

2018. 09. 18. kedd - Diána 16°C | 26°C Még több cikk.

Sopronban éjjel-nappal vehetünk bérletet és jegyet

Buszjegy- és bérletkiadó automatákat állítottak fel a város több pontján, a készülékeket hamarosan üzembe is helyezik.

A beruházás a város tömegközlekedésének megújítását célzó mintegy 368 millió forintos fejlesztés része. A szerkezetek bankjegyet, pénzérmét és bankkártyát is elfogadnak, s éjjel-nappal működnek majd. Alkalmazásukkal minden bizonnyal gördülékenyebbé válik a jegy- és bérletvásárlás, s elkerülhető a pénztárak előtti sorban állás is.

A városi tömegközlekedés megújítását célzó projekt költségeinek 90 százalékát az unió fizeti, a 10 százalékos önerőt a konzorciumi partnerek, a Kisalföld Volán Zrt., valamint a soproni önkormányzat biztosította.

A Várkerületen hamarosan automatából is vehetünk jegyet, a készüléket napokon belül beüzemelik. Fotó: Magasi
A Várkerületen hamarosan automatából is vehetünk jegyet, a készüléket napokon belül beüzemelik. Fotó: Magasi


A beruházás során a Somfalvi úton kialakítottak egy új forgalomirányító központot, a szakemberek innen át tudják szervezni a buszközlekedést, ha váratlan helyzet adódik.

A kiépített kommunikációs rendszernek köszönhetően akár az összes buszon lévő utast tájékoztatni tudják, ha erre baleset vagy más forgalmi akadály miatt szükség lenne. Az autóbuszokra GPS-alapú fedélzeti számítógépet, utastéri kijelzőt, hangszórókat, jegykiadó pénztárgépeket, utasszámláló berendezéseket telepítettek, s felújítottak húsz buszöblöt és buszvárót is.

Olvasóink írták

23 hozzászólás
12
 • 23. aurin 2011. október 19. 09:33
  „ha a "kommunikációs rendszernek köszönhetően akár az összes buszon lévő utast tájékoztatni tudják, ha erre baleset vagy más forgalmi akadály miatt szükség van", akkor ma reggel miért nem tájékoztatták az utasokat a a 8 ó 30 perckor induló 1-es járaton, hogy nem a megszokott útvonalon közlekedik. És egyáltalán az összes busz ma állitólag nem a megszokott útvonalon közlekedik. Akkor miért van a rendszer. A buszokon ezt kéne harsogni, hiszen mindenki csak csodálkozott, hogy mi van, merre megyünk.”
 • 22. orion1 2011. október 18. 00:04
  „GPS-számítógép-internet, szó ami szó, nem megbízható a pontossága. Legalább írnák ki azt, hogy valós idejű, vagy menetrend alapú-e a kiírás, mert nem mindegy, néha leül a rendszer pár buszon, és akkor menetrend alapon írják . A 14-es busz mióta helyközi járatos, nincs benne utastájékoztató rendszer, de a fapiaci totemoszlop kiírja, hogy mikor jön a busz, persze nem a valóságos időpontot.”
 • 21. intar 2011. október 17. 19:50
  „És mibe kerül az üzemeltetés, karbantartás? Mert azt nem az EU fizeti!”
 • 20. IkvaHírLACEE 2011. október 17. 18:06
  „A totem jelzi azt is hogy hol jár a busz...”
 • 19. Kuvasz 2011. október 17. 17:11
  „Remélem, nem úgy fog működni, mint a szóbeléi tájékoztatók.
  Két példa:
  az állomás erlőtti tájékoztató hangosan beszélője bemondja, hogy a legközelebbi 10Y járat megérkezett. Ekkor már rég a Csengery utcai lámpánál áll.
  amit pedig az átszállási lehetőségről a járatokon mondanak be, az nevetséges.
  Ki fog átszállni egy a Lővérekből jövő 12-es járatról, ugyanazon az úton felfelé közlekedős 2-es járatra? Nézze már át egy szakember, mi mindent beszélnek feleslegesen.”
 • 18. tomeeka 2011. október 17. 13:30
  „Tudtommal még mindig nem "élesben" üzemelnek az automaták....
  Én is örülök a több ponton elérhető bérletvásárlási lehetőségnek és csatlakozom az előttem felszólalóhoz: NEM KELL MINDIG FANYALOGNI!!!”
 • 17. matuskaszilveszter 2011. október 17. 10:07
  „lári fári ha a gép nem pontos akkor minek van GPS + SZÁMÍTÓGÉP + SZOFTVER drága pénzért ?régen elolvastam az oszlopon mikor kellene jönni a busznak ,és ha szerencsém volt, jött ha nem, már elment (nem lehet későn érkezni a buszmegállóba ,csak túl korán a következőre:-) Ha a gép nem precíz pontos akkor mi a különbség a régi papír plakát és a mostani hightech "totem oszlop " között? (a kérdés költői nem várok rá választ!!!)”
 • 16. LatteArt 2011. október 17. 08:22
  „Hihetetlen hogy mindig csak háborgást látok...

  A buszok közlekedése, menetrendje, az egy dolog...velem is volt, hogy este érkeztem haza vonattal és bár a menetrend szerint jönnie kellett volna busznak, mégse jött. Amióta totemek vannak soha ilyen gondom nem volt, nagyon örülök nekik. Ha azt jelezte, hogy több, mint 10 perc, akkor elindultam gyalog és kész. Annak is örülök, hogy ezentúl nem kell a Lackner Kristóf utcáig elmászkálnom bérletért. A beüzemelésnél akadtak gondok, de napi szinten buszozok és már jó ideje nincs ilyesmi. Ha van is, hát istenem, a gép az azért gép...

  Miért van az, hogy itt mindig jön egy "és azzal meg ezzel mi lesz miért nem csinálnak már valamit" kérdés? Körül lehet ám nézni kis hazánk más városaiban is, nem Párizzsal meg Rómával kellene példálózni.

  A 12 (na jó, 15...) percet pedig megerősítem, 4 évi gyakorlatom volt benne nekem is.”
 • 15. Csetneky 2011. október 16. 16:34
  „14. Karcsika

  Az a te dolgod. Én viszont tudom.”
 • 14. Karcsika 2011. október 16. 15:52
  „Ezek kakaóbiztos buszjegy- és bérletkiadó automaták.

  12. Csetneky
  Ezt a 12 percet egyszerűen nem hiszem el.”
 • 13. nattomi 2011. október 16. 15:40
  „És ez a masina fog majd adni nekem szeptember 29-én október havi bérletet? Mert jelenleg a Kisalföld Volán Erzsébet utcai irodájában a személyzet szerint az októberi bérletet csak október 1-től vehetem meg. Nonszensz.”
 • 12. Csetneky 2011. október 16. 12:37
  „barka

  Én gimnazista koromban a Várkerületről kb. 12 perc alatt értem a Jerevánra gyalog. De csak akkor, ha lassan mentem.”
 • 11. barka 2011. október 16. 09:38
  „Kedves IkvaHírLACEE!
  Nem, nem írta jól (a totem)... "Szerinte" fél perc múlva érkezett (volna) az aktuális járat, ezért nem indult el a lányom gyalog. Azóta nem bosszankodik a buszmegállókban, gyalogol...
  Nincs is ezzel gond, csak az bosszant, amikor látszólag működő fejlesztéseket dicsérünk nagyon nagy hangon.”
 • 10. mivanma 2011. október 16. 01:09
  „Ezeket az automatákat (ott a képen) kirakták az utcára pucéran. Vízállóak ezek?”
 • 9. Csetneky 2011. október 16. 00:07
  „5. barka

  Bocs, eszembe sem jut kötözködni, de én már régen nem vagyok gimnazista, viszont a Várkerületről a lakótelepre 20 perc alatt gyalogszerrel még akkor is hazajutnék, ha az egyik kezemet hátrakötik.:)
  Tehát nem feltétlenül kell feleslegesen várakozni, vannak még alternatív megoldások is!”
 • 8. Karcsika 2011. október 15. 21:57
  „Na, ezek a felesleges beruházások.
  Még akkor IS, ha nagy részét pályázatból szereztük.

  A sok saját részen olyat kéne csinálni, ami hasznos.
  Ha nem tudják az önkormányzatnál, hogy mik ezek, akkor vegyék a kalapjukat.

  Érdekes, hogy itt Ausztriában, (ahol dolgozom), valahogy a helyén van majdnem minden.
  A tisztaságról, a szemléletről nem is beszélve.”
 • 7. molten13 2011. október 15. 21:16
  „Az ilyen komoly fejlesztéseket látva valószínüleg magam alá vizelek a csodálkozástól. Csak még azt mondja meg valaki , miért kerül szinte ugyanannyiba a tömegközlekedés Sopronban, mint Párizsban vagy Rómában, vagy Velencében, vagy Madridban és még sorolhatnám. Illetve a felsorolt helyeken valamivel olcsóbb, bár erre mondják demagóg vagyok.
  A totemoszlopokról pedig csak annyit, hogy mióta megvannak egyszer utaztam. Kiírta a járat várható érkezését. A kérdéses járat nem jött, a tábláról pedig eltűnt a felirat, mintha minden a legnagyobb rendben lett volna. Csak én maradtam tovább a megállóban. (Erzsébet utca) Igaz annyira nem esett.”
 • 6. IkvaHírLACEE 2011. október 15. 19:29
  „#5 és legalább jól írta a totem? Egyébként érdekes, a menetrend alapján írja az időket, csak ha a busz egy megállóba ér, akkor pontosít. Az biztos nem jöhet létre, hogy a busz elmegy, miközben még a kijelzőn az van kint, hogy pár perc múlva érkezik.”
 • 5. barka 2011. október 15. 18:36
  „Hétköznap, kora délután. Várkerületi megálló. A gimnazista lányom jönne haza a Jereván lakótelepre (ez azért fontos, mert több busz is jár arra). 20 percet várt, amíg megérkezett a helyijárat... Akkor miről is beszélünk?”
 • 4. qqriq39 2011. október 15. 18:16
  „Hogy le nem szakad a plafon a Kisalföld Volánra,az önkormányzatra és a teljes soproni médiára a cikk utolsó elötti szavára vonatkozó állítás miatt!”
23 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A festészet ünnepe: 24 órás alkotónap a Handlerban

Többszáz méternyi feltekert papír áll a fiatal alkotók rendelkezésére, valamint ecset, tempera,… Tovább olvasom