Kisalföld logö

2018. 01. 21. vasárnap - Ágnes -1°C | 3°C Még több cikk.

Sopronban, de hol lesz a VOLT?

Az biztos, hogy Sopronban lesz a VOLT, de hogy a szokott helyen vagy a város más területén, azt még nem árulják el a szervezők.
Az biztos, hogy Sopronban lesz a VOLT, de hogy a szokott helyen vagy a város más területén, azt még nem árulják el a szervezők, akik újabb nagy sztárok fellépéseit jelentették be hétfőn.

A korábban nyilvánosságra hozott nevek mellé újabb nemzetközi sztárokat és hazai előadókat jelentettek be hétfőn a soproni VOLT Fesztivál szervezői. A soproni színpadra lép a Knife Party, Bonobo, Borgore, a Turboweekend és Skream is. A szokásosnál egy héttel később, július 3. és 6. között rendezik a legszerethetőbb fesztivált.

A rajongók persze már most rendkívül kíváncsiak arra, hogy hol lesz a 21. VOLT. Lobenwein Norbert leszögezte: Sopronban. Ennél többet azonban nem mondhatott, csak annyit: április 4-én sajtótájékoztatón árulják el a részleteket.

Megkezdődött a visszaszámlálás: kilencvenkilenc nap múlva újra Sopronban nyit a VOLT. Fotó: Kisalföld-archív
Megkezdődött a visszaszámlálás: kilencvenkilenc nap múlva újra Sopronban nyit a VOLT. Fotó: Kisalföld-archív


A helyszín hosszú évek óta a Lövér kemping volt, tavaly nyáron azonban a regionális környezetvédelmi hatóság alig egy héttel a VOLT kezdete előtt előbb megtagadta, majd két nappal később megadta a rendezvény környezetvédelmi engedélyét.

Az első határozat indoklása szerint a rendezvény megtartása nem egyeztethető össze a terület védetté nyilvánításának céljával. Többek között a csilpcsalpfüzikék nyugalmát féltették a Natura 2000 védettség alatt álló területen. Az ügyben a fesztivál védnökei és országgyűlési képviselők siettek közbenjárni, a kismadár pedig a fesztivál egyik kabalafigurája lett.

Ha a fesztiválnak idén költöznie kellene a Lövérekből, sok lehetséges helyszín nem jöhetne szóba. Még találgatni is nehéz...

A VOLT húsz éve a sportcentrumból indult, ám akkor néhány százan voltak a résztvevők, most százezren. A Páneurópai Piknik emlékpark környéke nagyságra esetleg megfelelne a célnak, de nincs infrastruktúrája, jelenleg az oda vezető út is rossz, ráadásul messze van. A brennbergi ifjúsági tábor juthat még eszünkbe, de az a környék szintén környezetvédelmi terület, vagyis szóba sem jöhet.

A pláza mögötti terület tűnhetne még alkalmasnak, de infrastruktúra ott sincs és hová mennének innen vásárolgatni, kávézni, sörözni a fesztiválozók...? Úgy tűnik, minden érv a kemping mellett szól.
A lényeg, hogy kilencvenkilenc nap múlva Sopronban lesz a fesztivál, s a bejelentések nyomán egyre többet tudunk az idei fellépőkről.

A 21. VOLT vendége lesz a feloszlott Pendulum kulcsfiguráit tömörítő sikeres elektro house duó, a Knife Party. Színpadra lép az elektronikus hangzású indie pop zenekar, a Turboweekend, jön Simon Green, vagyis Bonobo, aki az egyik legnépszerűbb DJ-producernek számít.

Sopronba érkezik a dubstep két nagy neve, a brit Skream és az osztrák Klangkarussell is. A külföldi vendégek mellett idén száznál is több hazai produkció lesz a VOLT-on.

Ákos koncertjét már korábban bejelentették, de jön a Tankcsapda, a Quimby, a Supernem, a Punnany Massif, a Brains és az Anna & the Barbies. A VOLT-ra összeállított programmal tér vissza a Kaukázus, először lép fel az Eurovíziós Dalfesztivál magyar indulója, ByeAlex, akárcsak Rúzsa Magdi és az idén tízéves Anti Fitness Club.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Sokba kerül, ezért megpályáztatják a díszvilágítás üzemeltetését Sopronban

Az árajánlatok a közbeszerzési értékhatárt nagyon megközelítették, ezért pályázatot írnánk ki a karácsonyi díszvilágítás üzemeltetésére. Tovább olvasom