Kisalföld logö

2018. 10. 19. péntek - Nándor 9°C | 21°C Még több cikk.

Sopron: Válogasson hétvégi programok közül!

Tündériskolába menne a hétvégén? Vagy bronzkori leletekkel ismerkedne egy kerékpártúra keretében? Vagy inkább halászléfőző versenyen venne részt? Segítünk dönteni - olvassa el hétvégi programajánlónkat!

Aprók tánca
Aprók tánca és játszóház várja a néptánc és a népzene iránt érdeklődőket május 16-án, szombaton 15 és 18 óra között a Gyermek- és Ifjúsági Központban. Ugyanitt a felnőttek este 7 órától táncházban vehetnek részt a Pendelyes Kulturális Egyesület szervezésében. Vendég Greznár Zoltán és zenekara lesz Szanyból.

Horgásznap
A Világörökségi nap keretében május 16-án, szombaton horgásznapot tartanak Balfon. A reggel 8 órakor induló programok között többek között halászléfőző versennyel várják a vállalkozó kedvűeket, melyre bárki benevezhet. A nap zárásaként horgászbál lesz.

Ismerkedés a világörökség településeivel
Május 16-án, szombaton tartalmas programokkal várják az érdeklődőket a Fertő-táj Világörökség Napja keretében. A megnyitót 9 órakor a fertőújlaki Csapody István Látogatóközpontban tartják, majd a nap folyamán számos alkalom adódik a világörökségi településekkel való ismerkedésre. A belépés minden helyszínen ingyenes, de csak abban az esetben, ha előtte a többi állomást is meglátogatták. A résztvevők minden településen igazoló pecsétet kapnak a feladatok teljesítéséről. A nap végén 18 órátó a Fertőrákosi Kőfejtőben nyereményeket sorsolnak ki azok között, akik legalább három helyszínt meglátogattak.

Kerékpártúra Burgenlandba
A Scarbantia társaság kerékpártúrát szervez a burgenlandi Haschendorf határába a hasfalvi bronzkorong lelőhelyére, a késői bronzkori napkultusz szentélyéhez. A túrát Krisch András főlevéltáros vezeti, a leletet a történet helyszínén Gömöri János régész ismerteti. A túra május 16-án a soproni kemping Harkai úti bejárata elől indul 14 órakor. A szervezők kérik, hogy útlevelet vagy személyi igazolványt mindenki vigyen magával.

Ha jó idő van, teherjen egy nagyot!
Ha jó idő van, tekerjen egy nagyot!

Paulovics László kiállítása
Paulovics László festőművész munkáiból nyílik kiállítás a Horváth & Lukács Galériában Nagycenken május 16-án 10 órakor. A tárlat május 30-ig látogatható.

Szabadtéri jazz koncert
Szabadtéri jazz koncert lesz a Liszt szalon teaház udvarán (Szent György u. 12) május 16-án, szombaton 19 órakor. Közreműködők: Pusztai Tóni gitár, Sárközy Gábor nagybőgő, Kanalas Tibor dob.

Tündériskola
Aki szeretné jobban megismerni a II. Soproni Tündérfesztivál helyszínét, azt várja a Castanea Környzetvédelmi Egyesület szabadtéri tündériskolája. A három kurzus a varázslatos Erzsébet-kert fáinak, gyógyító nővényeinek és vizeinek tündéri titkaiba avatja be a gyerekeket és a felnőtteket. Indulás minden alkalommal a GYIK-játszótérről, a Fűzkunyhótól. Első alkalom: 16. szombat 15 óra.

Nyílt próba a gyermektáborban
Sopron Város Fúvószenekara nyílt próbát tart május 16-án 10-16 óráig a brennbergi Gyermek- és Ifjúsági Táborban. A fúvószene iránt érdeklődők betekinthetnek egy olyan zenekar életébe, ahol több generáció közös gyakorlással ért el sikereket. A nyílt próba folyamán a zenészek lehetőséget biztosítanak a különböző fúvós- és ütőshangszerek megismerésére, kipróbálására.

A teremtés
Haydn: A teremtés című oratórium előadására készülnek a soproni kórusok. Az utolsó próbára várják a közönséget is 17-én, vasárnap 17 órától a Liszt-központba!

Utak és világok
Utak és világok címmel nyílik közös tárlata Giczy János és Scherfel Tibor festőművészeknek a Festőteremben 17-én, vasárnap 11 órakor. A kiállítás június 2-ig látogatható.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Sopronba érkezett a berlini fal egy darabja

A húsz évvel ezelőtti magyarországi határnyitásra, illetve a páneurópai piknikre való közös… Tovább olvasom